Επίσης συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο, στην Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (ΑΜΠΕ)

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας «ανάσα αξιοπρέπειας» και διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις ελληνικές θέσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, την Πάτρα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.
Το αδιαχώρητο από ομογενείς δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σ’ αυτή την προσπάθεια τους» δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν σημείωσε μεταξύ άλλων πως «απόψε είμαστε όλοι Έλληνες» και ζήτησε μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας.

«Όχι μόνο απόψε, αλλά πάντα είμαστε Έλληνες» σχολίασε ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ θέλοντας να υπογραμμίσει την προσφορά της Ελλάδας. Καλέσματα για συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Έλληνες έχουν γίνει και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη μέχρι και τη Βραζιλία.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.