αιμα - θαλλασσα τσιχαντΗ οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε χθες βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 ανδρών, οι οποίοι παρουσιάζονται ως Αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες οι οποίοι είχαν απαχθεί στη Λιβύη.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, οι άνδρες με πορτοκαλί φορεσιές οδηγούνται με τα χέρια δεμένα πίσω σε παραλία, υποχρεώνονται να γονατίσουν και αποκεφαλίζονται από τους δήμιούς τους.

Εγγραφή κάτω από τις εικόνες αναφέρει: «Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας».

Χιλιάδες Αιγύπτιοι μετακινήθηκαν στη γειτονική Λιβύη μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο για να αναζητήσουν εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις των αιγυπτιακών αρχών να αποφύγουν μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες της περιοχής.


Φρίκη στην Αίγυπτο από τους αποκεφαλισμούς

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκαλεί επειγόντως το Εθνικό Συμβούλιο Αμυνας μετά την ανάρτηση βίντεο στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανακοινώνει ότι αποκεφάλισε Αιγύπτιους χριστιανούς κόπτες στη Λιβύη.

Εκτός από τον αρχηγό του Κράτους, στο Συμβούλιο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες στη Λιβύη κατηγόρησαν πρόσφατα την Αίγυπτο ότι έστειλε πολεμικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν θέσεις τους, κυρίως στην Τρίπολη, πράγμα που διέψευσε το Κάιρο.

«Αποτρόπαια και άνανδρη η δολοφονία των 21 Αιγυπτίων»

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία» 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη από μαχητές που συνδέονται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και προέτρεψε για την ανεύρεση πολιτικής λύσης στις συγκρούσεις που μαστίζουν τη χώρα.

«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές μοχθηρές πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το ΙΚ κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων Αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά και η οποία ωθεί την περαιτέρω την συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Αυτή η αποτρόπαιη πράξη υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη για πολιτική επίλυση των συγκρούσεων στη Λιβύη, από τις οποίες επωφελούνται τρομοκρατικές ομάδες όπως το ΙΚ», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, το ΙΚ ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο αποκεφαλισμός Αιγυπτίων χριστιανών από μέλη της οργάνωσης. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε με αντίποινα για το στυγερό αυτό έγκλημα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.