αεροπλανο κεραυνοςΤρόμος στον αέρα για δεκάδες επιβάτες πτήσης από τα Χανιά προς την Αθήνα. Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό. Επικράτησε πανικός. Πώς συνεχίστηκε η πτήση εν μέσω και σφοδρής χιονοθύελλας

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ορεινές περιοχές των Χανίων, από τις 7 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpa.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, σε υψόμετρο 400 και πάνω βρίσκεται σε εξέλιξη χιονόπτωση, ενώ οι θερμοκρασίες που επικρατούν στα Χανιά είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Στο κέντρο των Χανίων η βροχόπτωση από τις 7 και μετά είναι έντονη. Σημειώνεται ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, με εντολή του κ. Κουρουπάκη έχουν σταματήσει όλες οι εργασίες εκχιονισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν κίνδυνοι για τους χειριστές.


Σε ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αναφέρει ότι “λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης στον ορεινό όγκο του Νομού Χανίων ιδιαίτερα στις περιοχές  Λάκκοι – Ομαλός – Αλίκαμπος – Ασκύφου – Φλώρια – περιοχές Σελίνου – περιοχή Εννιά Χωριών – Καλλικράτης, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν  να κινούνται  από και προς αυτές τις περιοχές.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων συνεχίζουν να εργάζονται ασταμάτητα για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων, και καταβάλλουν προσπάθειες για όσο το δυνατόν πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίλυσή τους”.

Στο μεταξύ, τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες της πρωινής πτήσης της AEGEAN σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα το αεροσκάφος της πτήσης Α331 που αναχώρησε στις 7 το πρωί από το αεροδρόμιο των Χανίων και είχε ως προορισμό την Αθήνα, χτυπήθηκε από κεραυνό.


Σύμφωνα με επιβάτες της πτήσης που έκαναν λόγο για πτήση του τρόμου, ο κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος την ώρα της απογείωσης. “Ακούσαμε ένα κρότο και είδαμε ένα κόκκινο φως. Νομίζαμε ότι το αεροπλάνο είχε πάρει φωτιά!”, ανέφεραν επιβάτες, εξηγώντας ότι οι αναταράξεις ήταν τόσο έντονες ώστε όλοι κυριεύτηκαν από πανικό για το τί συνέβαινε. Άλλοι ζητούσαν να επιστρέψουν στα Χανιά ενώ άλλοι βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ισορρόπησε μετά από περίπου 10 λεπτά, οπότε ενημερώθηκαν από τον πιλότο ότι το αεροπλάνο είχε χτυπηθεί από κεραυνό και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στις θέσεις τους δεμένοι.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν όπως είναι φυσικό ένας μεγάλος κρότος, ενώ το αεροσκάφος τραντάχθηκε!


Επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών, τους οποίους πάντως καθησύχασε ο κυβερνήτης του αεροπλάνου που είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση του και έφθασε στον προορισμό του κανονικά.

Την ίδια ώρα, στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα σε σύγκριση με την Τετάρτη. Στην Αγία Βαρβάρα ο δρόμος είναι ανοιχτός με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να βρίσκονται επί ποδός. Περιορισμένης έκτασης πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο προς Ανώγεια, στο ύψος των Γωνιών ενώ στην Πυργού ένα ετοιμόρροπο σπίτι κατέρρευσε κλείνοντας, προσωρινά, το δρόμο.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.