Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έκλεισε και η Βρετανία την πρεσβεία της στην Υεμένη

11 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

«Η κατάσταση ασφαλείας στην Υεμένη εξακολουθεί να επιδεινώνεται»

παπακιΗ Βρετανία απομάκρυνε το διπλωματικό προσωπικό από την πρεσβεία της στην Υεμένη και ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία της υπηρεσίας για λόγους

ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις, μία ημέρα μετά το κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη χώρα.


«Η κατάσταση ασφαλείας στην Υεμένη εξακολουθεί να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός Μέσης Ανατολής Τομπάϊας Έλγουντ.

«Ο πρεσβευτής μας και το διπλωματικό μας προσωπικό αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την Υεμένη και θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο υπουργός.

Σήμερα το πρωί ήταν κλειστή και η πρεσβεία της Γαλλίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, ενώ άλλες ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές στη χώρα δεν απάντησαν στα τηλεφωνήματα του Γαλλικού Πρακτορείου.


Την περασμένη εβδομάδα, ανέλαβαν επισήμως την εξουσία οι σιίτες αντάρτες Χούτι μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου της Υεμένης. Οι σουνίτες μαχητές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί με τους Χούτι, γεγονός που προκαλεί φόβους για το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού σεκταριστικού πολέμου.

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2015 at 20:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply