Δηλώσεις του επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας για τη διαπραγμάτευση, Matthieu Pigasse

λαζαρντ«Οι πολιτικές της τρόικας στην Ελλάδα έριξαν την οικονομία της χώρας σε τοίχο και ίσως ρίξουν και την Ευρώπη σε τοίχο» προειδοποίησε ο επικεφαλής της Lazard – Να γίνει «κούρεμα» 100 δισ. ευρώ ώστε να επιστρέψει σε αποδεκτά επίπεδα το ελληνικό χρέος

Η επιβολή λιτότητας από την τρόικα στην Ελλάδα ήταν παντελώς λάθος καθώς έχει «ρίξει σε τοίχο» την ελληνική οικονομία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Euope 1 ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard, Matthieu Pigasse.

«Νομίζω πως οι πολιτικές που εφάρμοσε η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ) είναι λάθος και έχουν ρίξει την Ελλάδα σε τοίχο και ίσως ρίξουν και την Ευρώπη σε τοίχο» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ναι, νομίζω πως η τρόικα τα είχε κάνει όλα λάθος», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε πως είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει σε «αποδεκτά» επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Lazard είναι σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ ήταν σύμβουλος και στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.