ομιχληΠόλεις γεμάτες σκουπίδια, γεμάτες καυσαέριο που κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ο χειμώνας στο Νέο Δελχί αποτελεί εφιάλτη για τους κατοίκους που υποφέρουν από την υπερβολική μόλυνση της πόλης τους. Τον περασμένο χειμώνα, στο Νέο Δελχί καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ και το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν 60 φορές υψηλότερο από το ανώτερο επιτρεπτό.

Με το πέρασμα των χρόνων το Νέο Δελχί έχει κηρυχθεί μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου, τα επίπεδα ομίχλης που προέρχονται από την μόλυνση της ατμόσφαιρας είναι πολύ υψηλά καθιστώντας την ορατότητα δύσκολη. Μάλιστα οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν πως τα επίπεδα των τοξικών μικροοργανισμών που εντοπίζονται στην ατμόσφαιρα είναι τα υψηλότερα στον κόσμο.

Συγκρίνοντάς την με το πολύβουο Λονδίνο, που η συγκέντρωση μικροσωματιδίων ανερχόταν στα 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που το αντίστοιχο νούμερο για το Νέο Δελχί ήταν 575, παίρνουμε μια ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος.

Το Μάιο του 2014 μια έρευνα από τον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας κατέταξε το Νέο Δελχί στην κορυφή της λίστας με τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Ακόμη, αναφέρεται πως το Πεκίνο ακολουθεί αφού για το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν στην ατμόσφαιρα 400 μικρογραμμάρια.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οι κάτοικοι αυτών των πόλεων έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο και να υποφέρουν από παθήσεις των πνευμόνων, οφθαλμολογικές διαταραχές και ανεπάρκεια της βιταμίνης D.

Τη λίστα συμπληρώνουν χώρες όπως το Ιράν, η Μογγολία, το Πακιστάν, η Μποτσουάνα κ.α, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις τα πρωτεία κατέχουν το Πλόβντιβ, το Πλέβεν και η Σόφια της Βουλγαρίας, η Κρακοβία στην Πολωνία, η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης υψηλότερα από το επιτρεπτό.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.