Εγκλήματα που εντοπίστηκαν και βρήκαν λύση με τη πολύτιμη βοήθεια του διαδικτύου και των χρηστών των κοινωνικών μέσων. Η συμβολή των χάκερ

VΤη βοήθεια του διαδικτύου χρειάστηκαν οι αρχές για να αποκαλύψουν μια σειρά από εγκλήματα. Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι δράστες αποκάλυψαν τους εαυτούς τους, καθώς φρόντισαν να κάνουν τη γκάφα να δημοσιεύσουν τα εγκλήματά τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χακερς φρόντισαν να τους αποκαλύψουν και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

10. Προέτρεπε σε αυτοκτονία μέσω τσατ

Χρησιμοποιώντας την ψεύτικη ταυτότητα μιας συνταξιούχου η Σέλια έγινε διαδικτυακή φίλη με έναν ύποπτο τον “Il Dao” που ήταν διαχειριστής ομάδας αυτοκτονιών.

Ο 47χρονος έπειθε ανήλικες να προχωρήσουν σε αυτοκτονία, ο ύποπτος συνελήφθη μετά από τις αποκαλύψεις.

9. Η τζιχαντίστρια Τζάνε

Η Κόλιν Λαρός δεν γνώριζε ότι η διαδικτυακή της δραστηριότητα ως Τζιχαντίστρια Τζάνε παρακολουθούνταν για περισσότερα από τρία χρόνια. Τη δράση της ανακάλυψαν τυχαία κάποιοι μπλόγκερς, που ήρθαν αντιμέτωποι με τα σχέδιά της να δολοφονήσει έναν Δανό καλλιτέχνη. Η αποκάλυψή τους ήταν αυτή που του έσωσε τη ζωή.

8. Ο κλέφτης του υπολογιστή

Το twitter ήταν αυτό που βοήθησε έναν άνδρα να εντοπίσει το κλεμμένο του λαπτοπ, μέσα από το πρόγραμμα εντοπισμού της συσκευής. Ο άνδρας εντόπισε τον φορητό υπολογιστή 800 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία του σε ένα μπαρ. Οι φίλοι του που πόζαραν σαν πελάτες του μπαρ κατάφεραν αν ξεσκεπάσουν την ταυτότητα του κλέφτη και να πάρουν πίσω το λαπτοπ.

7. Η Selfie που αποκάλυψε τη ληστεία

Δυο έφηβες πόσταραν στο facebook μια Selfie έξω από το εστιατόριο που λήστεψαν με ένα μαχαίρι κουζίνας. Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα ταμεία περίπου 400 δολάρια, ωστόσο 47 λεπτά αργότερα συνελήφθησαν, αφού η αστυνομία είχε καταφέρει να τις εντοπίσει χάρη στην φωτογραφία τους.

6. Χάκερ vs παιδόφιλου

Η Hacktivist μια ομάδα από ανώνυμους χάκερ κατάφερε να εντοπίσει την αποτρόπαια δράση ενός άνδρα που προσπαθούσε να δελεάσει παιδιά σε διαδικτυακές συνομιλίες. Η ομάδα κατάφερε να συλλέξει αρκετά στοιχεία και προχώρησε σε καταγγελία του δράστη στην αστυνομία, που εντόπισε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

5. Ο βασανιστής γατών

Όταν ένας άνδρας κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που τον έδειχνε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να κακοποιεί μια γάτα μια οργάνωση, η 4CHAN αποφάσισε να τον εντοπίσει. Μόλις τα κατάφερε παρέδωσε τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει στην αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του.

4. Το twitter τάχθηκε κατά του ρατσισμού

ο χρήστης “Fansince09” εντόπισε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που απεικονίζει μια ομάδα ανδρών να ξυλοκοπεί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι έξω από ένα εστιατόριο, που φαίνεται πως θαμώνες ήταν και οι δράστες. Ψάχνοντας στο Facebook εντόπισε όλους όσους είχαν κάνει chek in στο εστιατόριο και κατάφερε να εντοπίζει τους δράστες, τα στοιχεία των οποίων παρέδωσε στην αστυνομία.

3. Η καταστροφή μιας δημόσια βιβλιοθήκης

Ένας έφηβος αισθανόμενος πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του, την καταστροφή μιας δημόσια βιβλιοθήκης αποφάσισε να το διατυμπανίζει μέσω Facebook, χωρίς ωστόσο να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Οι ζημιές που προκάλεσε άγγιξαν τα 225.000 δολάρια.

2. Επίθεση κατά συνταξιούχου

Το 2012 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα μαθητών να κακοποιεί μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα σε ένα λεωφορείο. Οι δράστες τιμωρήθηκαν με 50 ώρες κοινωνικής εργασίας και η άτυχη γυναίκα έλαβε περισσότερα από 700.000 δολάρια από δωρεές.

1. Επιχείρηση Darknet

Το 2011 η οργάνωση 4CHAN κήρυξε τον πόλεμο στη παιδοφιλία έτσι αποφάσισε να επιτεθεί σε ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας που ονομαζόταν “Lolita City”. Η οργάνωση κατάφερε να κλείσει όλες τις πορνογραφικές σελίδες και κατάφερε να ξεσκεπάσει περισσότερους από 1.500 παιδόφιλους, τα στοιχεία των οποίων παρέδωσε στο FBI.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.