ΤΣΙΠΡΑΣΞέρετε ποια ιταλίδα καλλονή έμεινε κατενθουσιασμένη από τον Αλ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία; Η Λάουρα Ραβέτο, η οποία δεν είναι μια συνηθισμένη Ιταλίδα αλλά βουλευτής, και μάλιστα βουλευτής του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Φαινόταν ενθουσιασμένη από τον κ. Τσίπρα και δεν… κρατιόταν. Να σκεφθείτε πως όταν τη ρώτησαν σε πολιτική τηλεοπτική εκπομπή της RAI ποια είναι τα συμπεράσματα από τη συνάντηση Τσίπρα – Ρέντσι απάντησε δημοσίως; «Α, εκείνο που πρέπει να σας πω είναι ότι ο Τσίπρας είναι ωραίο παιδί»! Αλλά και άλλη βουλευτής, η Πίνα Πιτσιέρνο, του κόμματος του Ρέντσι αυτή, εκφράστηκε θετικά για τον έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας θερμά λόγια για την πολιτική του κατά της λιτότητας. Αλλά μη νομίσετε ότι μόνον οι ξανθές ιταλίδες βουλευτίνες έδειξαν θαυμασμό για τον κ. Τσίπρα. Εδειξαν και οι… τηλεπαρουσιάστριες. Μία εξ αυτών, η οποία μάλιστα θεωρείται η πιο δημοφιλής και η πιο έμπειρη (κάτι δηλαδή σαν την Ελλη Στάη της Ελλάδας, όπως μου είπαν), η Λίλι Κρούμπερ, είπε στις ειδήσεις τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του επισκέψεων στην Ιταλία πολλές Ιταλίδες ζητούσαν αυτόγραφα από τον κ. Τσίπρα, τραγουδούσαν μαζί του το… «Bella ciao» και ορισμένες μάλιστα τον αποκαλούσαν… Antonio Banderas.

«Απαράδεκτη» γραβάτα

Επειδή έγινε πολύς λόγος για τη γραβάτα που δώρισε στον κ. Τσίπρα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κάθησα και έψαξα το ζήτημα και αν αυτά που έμαθα αληθεύουν (που μάλλον αληθεύουν) θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να επιστρέψει πάραυτα τη γραβάτα με τη σημείωση «απαράδεκτη». Και ξέρετε γιατί; Πρώτον, oι γραβάτες του τύπου αυτού αγοράστηκαν μαζικά από την ιταλική κυβέρνηση (άρα της ήρθαν πολύ φθηνά) πριν από οκτώ μήνες, όταν άρχιζε η ιταλική προεδρία. Και, δεύτερον, η γραβάτα φέρει παντού το σήμα της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ, ούτε καν το ιταλικό εθνόσημο. Ποιος θα φορέσει τέτοια γραβάτα για να διαφημίσει μια προεδρία στην ΕΕ που έχει λήξει; Ο ιταλός πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν θέλησε να βάλει το χέρι στην τσέπη του για να αγοράσει μια γραβάτα της προκοπής και προτίμησε να δωρίσει μια γραβάτα… δημοσίας δαπάνης. Ενώ εμείς είμαστε large. Κάποτε στο υπουργείο Τουρισμού είχαν αγοραστεί καμιά διακοσαριά γραβάτες Ferragamo και τις δώριζαν σε ξένους (και σε φίλους του υπουργού).

Είμαι η πιο ευτυχισμένη υπουργός

Και μια και έγινε λόγος για το υπουργείο Τουρισμού, σας έχω νέα για τη νέα υπουργό (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) Ελενα Κουντουρά. Σας πληροφορώ πως είναι κατενθουσιασμένη με τη θέση που πήρε. «Εχω το καλύτερο υπουργείο στον κόσμο» λέει υπερηφάνως και δηλώνει ότι η προκάτοχός της Ολγα Κεφαλογιάννη δεν της άφησε χρέη (τα πλήρωσε όλα) και της παρέδωσε όλους τους φακέλους. Λέει μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργήσει τα all inclusive. Αντιθέτως, έχει σχέδιο αναβάθμισής τους σε πείσμα της τρόικας που ζητεί την κατάργησή τους.

Πού χάθηκε ο Ράιχενμπαχ;

Τον θυμάστε αυτόν τον γερμανό κομισάριο υπεύθυνο της λεγόμενης task force που έδινε εντολές για το πώς θα λειτουργήσει η δημόσια διοίκηση; Ε, σας πληροφορώ ότι δεν έδωσε σημεία ζωής από τις εκλογές και μετά. Οι συνεργάτες του μάλιστα μετακόμισαν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην οδό Πειραιώς και έχουν επικεφαλής έναν Γάλλο, του οποίου οι συριζαίοι τού άλλαξαν συνήθειες. Πρώτα μας έλεγαν τι θα κάνουμε. Τώρα, όπως μου εξήγησε ο Γ. Κατρούγκαλος, θα τους λέμε εμείς τι θα κάνουν. Ηδη δόθηκαν και οι πρώτες εντολές να βρουν τρόπους ώστε να προωθηθεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Ενας άλλος που έχει καιρό να ακουστεί είναι ο περιβόητος κ. Φούχτελ (ή «Φούχτελος» κατά την κυρία Μέρκελ). Και όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία η περίφημη «Ελληνο-γερμανική συνεργασία» με μεγάλο μπάτζετ.

Αυτό το αεροπλάνο ποιος θα το πάρει;

Εχοντας ως παράδειγμα τον Γιάνη Βαρουφάκη που ταξιδεύει στην οικονομική θέση και πάει από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο με ταξί (παραλείπουν το γεγονός ότι χάνει καμιά φορά τη βαλίτσα του στο αεροδρόμιο και τρέχει να δανειστεί ρούχα), ο Γραμματέας της κυβέρνησης Σπ. Σαγιάς θεωρεί ότι είναι πολλά (και στοιχίζουν σε καύσιμα αρκετά) τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση και δεν αποκλείει το να βγάλει τουλάχιστον το ένα στο σφυρί. Επιπλέον ζήτησε στοιχεία για τις πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών τα προηγούμενα τρία χρόνια. Ποιοι τα χρησιμοποιούσαν και γιατί, πού πήγαιναν και πόσα μίλια έχουν διανύσει.

Αφήστε τον Ησυχο στην… ησυχία του

Και όμως υπάρχει υπουργός που αρνείται να μιλήσει με δημοσιογράφους. Οχι μόνο αρνείται να τους μιλήσει αλλά τους κλείνει και το τηλέφωνο. Τι φοβάται; Ποιος ξέρει; Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνήσει στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Κ. Ησυχο (ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα), θα βρεθεί προ εκπλήξεως επειδή ο νεοτοποθετηθείς αναπληρωτής υπουργός θα του πει κοφτά και άκομψα: «Εγώ δεν ομιλώ με δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι θα μιλούν μόνο με το Γραφείο Τύπου μου». Και για να ησυχάσει ο κ. Ησυχος ότι πράγματι οι δημοσιογράφοι ομιλούν μόνο με το Γραφείο Τύπου… του, δίνει εντολή στον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου να ανταποδώσει το τηλεφώνημα στους δημοσιογράφους και να τους ρωτήσει: «Τι θέλετε από τον υπουργό;».

Τι ψάρια πιάνει ο Τσίπρας;

Τον ρωτούσαν τον Κ. Καραμανλή για την πολιτική κατάσταση, πλην όμως ο πρώην πρωθυπουργός απέφευγε να πάρει θέση. Τον ρωτούσαν τι θα γίνει με τη ΝΔ, πάλι δεν απαντούσε. Τον ξαναρώτησαν τι θα γίνει με την γαλάζια παράταξη και εκείνος απλώς είπε ότι τον ενδιαφέρει η ενότητα της. Όλα αυτά συνέβησαν στην ταβέρνα «Παλιές Αναμνήσεις» στην πλατεία της Ραφήνας, όπου οκτώ γαλάζια στελέχη κέρασαν κοκορέτσι και άλλα κοψίδια τον πρώην πρωθυπουργό και θέλησαν να πιάσουν κουβέντα μαζί τους , να του πουν το παράπονό τους, έστω να τους δώσει μία συμβουλή. Σφίγγα όμως ο Πρόεδρος. Μόνον σε κάποια στιγμή όταν ο Δάνης Τζαμτζής τον ρώτησε πώς βλέπει τον Αλ. Τσίπρα είπε: «Να δούμε τι ψάρια πιάνει αφού ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις». Και δεν θέλησε άλλο να μιλήσει πολιτικά, ούτε καν ανέκδοτα (που τους έχει συνηθίσει) δεν θέλησε να πει. Και ο κ. Τζαμτζής δεν άντεξε και δήλωσε πως θα θέσει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ στα κομματικά όργανα. Και η συζήτηση έκλεισε.

tovima

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.