ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΑΡΧΕΙΟ Μετά την εκρηκτική χθεσινή άνοδο-ρεκόρ του Γενικού Δείκτη (+11,27%), σήμερα το Χρηματιστήριο άνοιξε με απώλειες.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι πωλητές… επικρατούσαν των αγοραστών, με αποτέλεσμα στις 13.15 ο Δείκτης να υποχωρεί κατά 1,97%. Ωστόσο, και σταδιακά, ο Δείκτης άρχισε να ανακάμπτει, οι αγορές να διευρύνονται, ιδίως στις τράπεζες, που ενισχύονται σε διψήφιο ποσοστό, και έτσι στις 15.25 το Χρηματιστήριο κινούνταν ανοδικά, στο +2,15%. Το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε για περίπου δύο ώρες, μέχρι που στις 16.15 ο Δείκτης πέρασε πάλι στο… κόκκινο, με τις απώλειες στις 16.22 να είναι 1,04%…

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, αλλά από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σήμερα, Τετάρτη, καθώς και με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αύριο, Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή εκτίναξη του Γενικού Δείκτη κατά 11,27% ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος των τελευταίων 3,5 ετών, μετά δηλαδή το εντυπωσιακό +14,37% της 29ης Αυγούστου 2011.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.