σαμπανιαΣίγουρα οι περιοδείες είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και άκρως κουραστική διαδικασία για τους αγαπημένους μας rock stars. Για αυτό και απαιτούν μέσα από τα riders τους, συγκεκριμένες παροχές. Πέρα όμως από τα συνηθισμένα (πετσέτες, αλκοόλ, μασέρ, κεριά και φαγητό κτλ), κάποιοι έχουν απαιτήσεις που ξεπερνάνε τα όρια της λογικής.

Marilyn Manson

Ο Βασιλιάς της πρόκλησης ζητάει πριν από κάθε του εμφάνιση, ποικιλίες πανάκριβων τυριών, όπως επίσης και πανάκριβες σοκολάτες, σαμπάνια, και αψέντι. Δεν έχει όμως μόνο εκλεπτυσμένα γούστα, καθώς επιθυμεί να καταναλώνει και τα αγαπημένα  gummy bears, Doritos και δημητριακά. Αστικοί μύθοι λένε ότι κάποτε ο Manson ζήτησε μία καραφλή πόρνη χωρίς δόντια, χωρίς προσδιορισμό στο φύλο.

Motley Crue

Οι Αμερικάνοι, περνώντας τη φάση που αποφάσισαν να καθαρίσουν από ουσίες και αλκοόλ, ζήτησαν από τους διοργανωτές των συναυλιών τους, να ψάχνουν για συγκεντρώσεις ομάδων Ανώνυμων Αλκοολικών, για να μπορέσουν τα μέλη της μπάντας να παρευρεθούν.

Nine Inch Nails

Ποιος θα περίμενε ότι οι industrial rock stars θα απαιτούσαν να υπάρχουν κουτιά με ανθό αραβοσίτου πριν από κάθε εμφάνιση τους. Ο λόγος; Πολύ απλά κάλυπταν τα δερμάτινα ρούχα τους με τη σκόνη πριν ανέβουν στη σκηνή, για να έχουν ένα ακόμα πιο άγριο αποτέλεσμα .

Van Halen

Το πιο διάσημο rider όλων των εποχών αφορά στους Van Halen, οι οποίοι απαιτούσαν πριν από κάθε live τους να υπάρχουν στο καμαρίνι τους M&Ms, αλλά χωρίς αυτά που είχαν καφετί χρώμα. Αν πηγαίνοντας στο χώρο, έβλεπαν ότι η απαίτηση τους είχε εκπληρωθεί, τότε ξέρανε ότι οι διοργανωτές είχαν διαβάσει το rider και ότι οι άλλες, πιο σοβαρές τους απαιτήσεις θα είχαν εξίσου πραγματοποιηθεί.

Foo Fighters

Φυσικά η παρέα του Dave Grohl δεν θα μπορούσε να μη διακωμωδήσει και τα riders. Συγκεκριμένα ζήτησαν οι ευτραφείς roadies τους να τρέφονται με το που φτάνουν στον εκάστοτε προορισμό, για να έχουν ενέργεια το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά ήταν πολύ συγκεκριμένοι ως προς το μενού. Ζήτησαν μόνο χορτοφαγικές σούπες, για να αποφύγουν… δυσάρεστα πεπτικά αποτελέσματα, όπως φρόντισαν να τονίσουν.

Slayer

Το 2011, πριν εμφανιστούν στο Fun Fun Fest, το thrash συγκρότημα απαίτησε 50.000 ζωντανές μέλισσες, 100 λευκά κατσικάκια έτοιμα για σφαγή, ομπρέλες ανθεκτικές στην αιματοχυσία, μία τοστιέρα σε σχήμα πεντάλφας, και ένα ανθρώπινο κρανίο γεμάτο καραμέλες Red Hots, επιτραπέζια παιχνίδια,  στρώματα yoga, αλλά και ένα DVD του παλαιστή Hulk Hogan. Κι αν όλα αυτά δε σας έκαναν εντύπωση, ζήτησαν κα δύο θήκες παπουτσιών, για να κρύψουν τα Grammys τους.

Ροζίνα Αράπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.