Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣτΕ: Μπορούν να έχουν τατουάζ οι ένστολοι υπό προϋποθέσεις

3 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Δικαιώθηκαν τέσσερεις ειδικοί φρουροί που διεγράφησαν λόγω δερματοστιξίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣTo τατουάζ που μπορεί να έχουν οι ένστολοι δεν αποτελεί κριτήριο για την ένταξή τους στο σώμα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με άλλες τρεις αποφάσεις του έκρινε ότι οι ένστολοι μπορεί να έχουν τατουάζ αρκεί να μην είναι σε εμφανή σημεία του σώματος τους και η απεικόνιση τους να μην προκαλεί.

Με το σκεπτικό αυτό οι ανώτατοι δικαστές δικαίωσαν τέσσερις ειδικούς φρουρούς οι οποίοι διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν δερματοστιξία (τατουάζ).

Ειδικότερα, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.

Επομένως, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών και έτσι ανέπεμψαν τις υποθέσεις στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2015 at 13:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply