Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μικρή η πρώτη συγκέντρωση του ισλαμοφοβικού Pegida στην Αυστρία

Φεβρουάριος 3rd, 2015 by Χρήστος Μίμης

Δεν υπήρξε βία, ούτε συλλήψεις

merkelΜε 1.200 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της χώρας ως μέτρο πρόληψης των επεισοδίων, περίπου 250 διαδηλωτές που κρατούσαν αυστριακές σημαίες και φώναζαν «είμαστε ο λαός» ήρθαν παρολίγον αντιμέτωποι με παρόμοιο αριθμό αντιδιαδηλωτών που φώναζαν «κάτω το Pegida»

Το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida, που γεννήθηκε στη Γερμανία, συγκέντρωσε το βράδυ της Δευτέρας μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του στους δρόμους της Βιέννης, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του αντιμεταναστευτική πορεία στην Αυστρία.

Με 1.200 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της χώρας ως μέτρο πρόληψης των επεισοδίων, περίπου 250 διαδηλωτές που κρατούσαν αυστριακές σημαίες και φώναζαν «είμαστε ο λαός» ήρθαν παρολίγον αντιμέτωποι με παρόμοιο αριθμό αντιδιαδηλωτών που φώναζαν «κάτω το Pegida».

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αυστριακής αστυνομίας απέτρεψαν τις ταραχές χωρίζοντας τα δύο στρατόπεδα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό βίας, ούτε συλλήψεις.

Νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο Pegida. Η διαδήλωση ακολούθησε τις βίαιες εκδηλώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή από αριστερούς ακτιβιστές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ετήσια χοροεσπερίδα των ακροδεξιών.
Οι ανησυχίες σε ό,τι αφορά τον θρησκευτικό εξτρεμισμό εντείνονται στην Αυστρία. Η αυστριακή κυβέρνηση, με ένα σχέδιο νόμου που αποσκοπεί εν μέρει στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, έχει ζητήσει να υπάρξει μια πρότυπη μετάφραση του Κορανίου στα γερμανικά και την απαγόρευση της χρηματοδότησης από το εξωτερικό μουσουλμανικών οργανώσεων στη χώρα.

Η νομοθετική πρωτοβουλία ακολούθησε τον συναγερμό που προκάλεσαν οι επίσημες εκτιμήσεις ότι περίπου 170 πρόσωπα από την Αυστρία ένωσαν τις δυνάμεις τους με ισλαμιστές μαχητές που πολεμούν στη Μέση Ανατολή.

Η ξαφνική άνοδος στη Γερμανία του Pegida («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης») ταρακούνησε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, οργανώνοντας εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στους δρόμους της Δρέσδης, η συμμετοχή στις οποίες έφθασε έως και τα 25.000 άτομα.

 protorhma

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 3rd, 2015 at 20:33 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply