Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτοκίνητο «φουλάρει» μόνο του!

Φεβρουάριος 3rd, 2015 by Χρήστος Μίμης

Το όχημα του μέλλοντος, το οποίο θα καλεί τον προμηθευτή καυσίμων και θα γεμίζει μόνο του, έρχεται από την Volvo
καυσημαΣτοκχόλμη
Ένα «έξυπνο» αυτοκίνητο, ικανό να γεμίζει μόνο του όταν υπάρχει ανάγκη, αναπτύσσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, όταν τα επίπεδα καυσίμων του οχήματος θα αγγίζουν το… κόκκινο, εκείνο θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω του smartphone του κατόχου του, σε έναν προμηθευτή καυσίμων με κινητή μονάδα η οποία θα καταφθάνει στο σημείο για τον ανεφοδιασμό του.

Νέα εποχή χάρη στα… smartphones

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τεχνολογία των smartphones «ξεκλειδώνει» νέες δυνατότητες και στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Η δικτύωση αντικειμένων και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ανοίγει νέες δυνατότητες γύρω από το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με το αυτοκίνητό μας» αναφέρει ο Κλας Μπέντρικ, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Volvo.

Ηδη κάποια μοντέλα επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη τους την ενεργοποίηση εξ αποστάσεως της τεχνολογίας για το λιώσιμο του πάγου που έχει δημιουργηθεί επάνω στο όχημα από συνθήκες παγετού. Τα ίδια μοντέλα, «φωνάζουν» τον αφηρημένο ιδιοκτήτη τους που δεν θυμάται πού πάρκαρε, με την κόρνα ή τα φώτα τους.

Επικοινωνιακά οχήματα

Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι εργάζεται με στόχο την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων της. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με το όραμα της Volvo, θα λειτουργεί ως ραντάρ προκειμένου να προειδοποιεί τους οδηγούς των συνδεδεμένων οχημάτων σε περίπτωση προβλημάτων στον δρόμο.

Μέσα στα άμεσα σχέδιά των Σουηδών είναι επίσης η δημιουργία αυτοκινήτων που θα… μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο. «Θα είναι κάτι παρόμοιο με το σύστημα που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη» λέει ο Μπέντρικ. «Στις δύσκολες μανούβρες ωστόσο – όπως συμβαίνει και κατά την απογείωση ή την προσγείωση των αεροσκαφών – ο οδηγός θα οφείλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος. Στην περίπτωση όμως μεγάλων, κουραστικών δρόμων, θα μπορεί να χαλαρώσει, να διαβάσει τα email του κτλ.».

tovima

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 3rd, 2015 at 17:41 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply