αιγυπτοσΑιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε, τη Δευτέρα, την καταδίκη σε θάνατο 183 οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κρίνοντάς τους ένοχους για φόνους αστυνομικών, καθώς οι αρχές συνεχίζουν την καταστολή των ισλαμιστών.

Οι 183 καταδικάσθηκαν ότι διαδραμάτισαν ρόλο στους φόνους 16 αστυνομικών τον Αύγουστο του 2013 στην πόλη Καρντάσα, στη διάρκεια της αναταραχής που ακολούθησε την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και αφού οι δυνάμεις της τάξης είχαν σκοτώσει στο Κάιρο περισσότερους από 700 οπαδούς του Μόρσι που διαδήλωναν.

Τριάντα τέσσερις από τους κατηγορουμένους καταδικάσθηκαν ερήμην.

Το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει πρωτοδίκως στις 2 Δεκεμβρίου 2014 στην ποινή του θανάτου 188 άνδρες που κατηγορούνταν ότι είχαν συμμετάσχει στις 14 Αυγούστου 2013 στην επιδρομή εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην Κερντάσα. Οι ποινές πέντε εξ αυτών μετατράπηκαν.

Η δίκη αυτή, όπως και άλλες ομαδικές δίκες, κατά τις οποίες έχουν καταδικασθεί σε θάνατο εκατοντάδες οπαδοί του Μόρσι μετά την καθαίρεσή του, καταγγέλθηκε από τον ΟΗΕ και από τους διεθνείς οργανισμούς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.