O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ήττα την οποία αναλαμβάνει προσωπικά

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

“Λυπάμαι πραγματικά για την απουσία πολλών συντρόφων και συναδέλφων της προηγούμενης Βουλής αλλά και της Κυβέρνησης” ανέφερε στην μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα που είδε το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του είναι αισθητά μικρότερη, πράγμα που ρίχνει περισσότερο βάρος στους ώμους του καθενός. Αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως οι εκλογές ήταν μια βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, για την παράταξη, τη στρατηγική μας και για μένα προσωπικά.

Ο λαός εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ και υπέρ σχημάτων “που αντιπροσωπεύουν την απαξίωση της πολιτικής” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Συνέχισε όμως, τονίζοντας πως ο λαός δεν θέλει να θιγεί το κεκτημένο που με θυσίες έχει διαμορφωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Επίσης, τόνισε πως “όσοι επέμεναν σε μία σοβαρή και υπεύθυνη στάση προτίμησαν παραδόξως τη Νέα Δημοκρατία λόγω της πόλωσης και του εκλογικού συστήματος, αλλά ίσως και λόγω της επιρροής του εκφοβισμού που πολλούς απώθησε,αλλά προφανώς κάποιους είλκυσε”. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εσωστρέφεια και τη διάσπαση που χρέωσε για μια ακόμη φορά στον Γιώργο Παπανδρέου.

“Η ίδια η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να φερθεί στην αρχή με θετικό τρόπο απέναντι στο νέο, απέναντι στο άλλο, ανεξαρτήτως περιεχομένου, αντιφάσεων, λαθών. Είναι υποχρεωμένη να στηρίξει ή έστω να ανεχθεί την ίδια την επιλογή της, την ίδια την προσδοκία της” σημείωσε.

Θέμα ηγεσίας στο συνέδριο

“Βαδίζουμε στο Συνέδριο χωρίς καθυστερήσεις αλλά συντεταγμένα και με ουσιαστική προετοιμασία” σημείωσε, τοποθετώντας το μετά το Πάσχα και συμπλήρωσε: “Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας”.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως προέχει “να επινοήσουμε το νέο στίγμα και το νέο ρόλο της παράταξης. Βαδίζουμε σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για να εκφραστούν τα μέλη μας ως πραγματικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, υπερηφάνεια και πολιτικό λόγο.”

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, μετά την τοποθέτηση των βουλευτών, ο Βενιζέλος πήρε και πάλι το λόγο και ξεκαθάρισε πως τελειώνει για εκείνον η ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο, ώστε να μην αφήσει νεκρά σημεία για το τι προτίθεται να κάνει.

Η νέα δεν έχει σαφή στρατηγική

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε όμως τα πυρά του και εναντίον της νέας κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε “τερατογένεση” ανάμεσα σε δύο κόμματα με κανένα σημείο επαφής πέραν της νομής στην εξουσία. Μίλησε για το υπουργικό συμβούλιο που δεν είναι όπως είπε μικρό και ευέλικτο, ενώ τόνισε πως “η ζυγαριά που έχει από τη μια μεριά τις εσωτερικές προσδοκίες και από την άλλη τους εξωτερικούς συσχετισμούς, όπου και να γείρει, θα σπάσει”.

“Κάθε ημέρα που περνάει, τα όρια αντοχής της οικονομίας, δημοσιονομικά, χρηματοδοτικά και χρηματοπιστωτικά, στενεύουν. Με αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ή αυτοσχεδιασμούς ή για την ανακάλυψη της πυρίτιδας ή επικοινωνιακούς ναρκισσισμούς οι οποίοι βλέπω ότι κυριαρχούν”

Παλαιοκομματικό παιχνίδι η εκλογή ΠτΔ

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως δεν θα μπει στη διαδικασία πολιτικών παιχνιδιών. “Δεν θα συμπράξουμε σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους” και συμπλήρωσε πως “απαιτείται ουσιαστική συναίνεση, θεσμική διαφάνεια, προσωπική αξιοπρέπεια. Για μας αυτά είναι τα κριτήρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.