Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

S&P: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία

28 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην χώρα

standard and poor'sΟ οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε αρνητικές Προειδοποίηση για υποβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικων ομολόγων στην κατηγορία «σκουπίδια»
Στην υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης, Standard and Poor’s.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα στην χώρα, ενώ τονίζει πως μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών».

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου για ορισμένες από τις επιλογές της νέας κυβέρνησης τις οποίες χαρακτηρίζει «ασύμβατες» με το πλαίσιο της πολιτικής που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πιστωτών και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο οίκος υποστηρίζει ότι εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση αποτύχει να συμφωνήσει με τους επίσημους πιστωτές της χώρας για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, «αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω την πιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας».

protothema

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2015 at 20:39 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply