συριζα

Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων, καλωσορίζουμε το μέλλον και την ελπίδα.


Η χώρα μας βγαίνει από τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα και μπαίνει στη νέα εποχή της αναγέννησης και της δημιουργίας.

Η νίκη αυτή είναι νίκη του ελληνικού λαού, είναι νίκη της Δημοκρατίας.

Είναι μία καθαρή νίκη των δυνάμεων της κοινωνίας και της εργασίας, είναι νίκη του πολιτισμού απέναντι στη βαρβαρότητα.

Η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει το έργο της με αδιαπραγμάτευτο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χτίζοντας επάνω στα ερείπια των μνημονίων.

Μπαίνει μπροστά το έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την φορολογική δικαιοσύνη, το εθνικό σχέδιο ανάκτησης της εργασίας και τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

Η νέα περίοδος της ελληνικής δημοκρατίας ξεκινά με ένα άλλο ήθος και ύφος στην εξουσία, με τον λαό πρωταγωνιστή και τον άνθρωπο στο κέντρο της συζήτησης.

Μαζί με την κοινωνία θα παλέψουμε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανάπτυξη του τόπου μας, θα κάνουμε διεκδίκηση της κοινωνίας τις προγραμματικές μας θέσεις.

Δώσαμε μία έντιμη και άνιση μάχη, απέναντι σε ένα εχθρικό επικοινωνιακό τοπίο, μία χειραγωγούμενη από τα ΜΜΕ κοινωνία και το κυριότερο με ανύπαρκτους πόρους.

Οι οργανώσεις μας, τα στελέχη μας, εκατοντάδες συναγωνιστές ρίχτηκαν με περηφάνια και ενθουσιασμό σε αυτή την μάχη, έχοντας στα χέρια τους τις θέσεις μας και ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, κάνοντας τους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης κοινωνούς του προγράμματος μας.

Πετύχαμε μία ιστορική νίκη για την αριστερά με 3 εκπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναλογιζόμενοι το ιστορικό βάρος, θα τιμήσουμε την λαϊκή ετυμηγορία με τα έργα της επόμενης ημέρας.

Η ΠΕ Κοζάνης είναι σε υποχώρηση, αντιμέτωπη με την αποδόμηση, την αποβιομηχάνιση, την καταστροφή του οικονομικού και κοινωνικού ιστού.

Μεγάλες οι προκλήσεις για το αύριο αυτού του τόπου.

Μεγάλες οι προκλήσεις για τους βουλευτές μας και τις οργανώσεις μας.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την εφαρμογή ενός περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδίου, για να βγούμε από την απομόνωση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε τον πλούτο αυτής της περιοχής που έγινε βορά στα χέρια εθνικών και διεθνών εργολάβων.

Τέλος, να δώσουμε μάχη απέναντι στην ανεργία που είναι ο μόνιμος εφιάλτης του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να στρατευθούν σε αυτό τον αγώνα,

Το αύριο δε χαρίζεται, κατακτιέται μέρα με τη μέρα με αγώνες και το λαό στο προσκήνιο.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.