Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιαπωνία και τζιχαντιστές συμφώνησαν στην απελευθέρωση του Ιάπωνα ομήρου

28 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με την ιαπωνική τηλεόραση

ιαπωνιαΕπειτα από τη συμφωνία για ανταλλαγή του Κέντζι Γκότο με την βομβίστρια που κρατείται στην Ιορδανία – Δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν η Ιαπωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός Japan Fuji TV, Ιαπωνία και το Ισλαμικό Κράτος συμφώνησαν στην απελευθέρωση του Ιάπωνα ομήρου.
Το ιαπωνικό κανάλι σε εκπομπή του ανέφερε πως οι τζιχαντιστές συμφώνησαν να αφήσουν ελεύθερο τον Κέντζι Γκότο, μόλις η Ιαπωνία και κατά συνέπεια η Ιορδανία όπου κρατείται, είπε το «ναι» στην απελευθέρωση της βομβιστριας Σατζίντα αλ-Ρισάουι.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Russia Today, αναμένεται σύντομα η μεταφορά της αλ-Ρισάουι σε άλλη φυλακή από αυτή που κρατείται έως τώρα, έπειτα θα δοθεί σε εκπρόσωπο των τζιχαντιστών και στη συνέχεια θα αφεθεί ελεύθερος ο Ιάπωνας.Παρ’όλα αυτά, δεν υπάρχει επιβεβαίωση για συμφωνία, είτε από την πλευρά της Ιορδανίας, είτε από εκείνη της Ιαπωνίας.

«Δεν έχω ενημέρωση, την οποία θα μπορούσα να αποκαλύψω αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιασουχίντε Νακαγιάμα σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν.

Μία ημέρα πριν τις συνεννοήσεις των δύο πλευρών, είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Γκότο ακουγόταν να λέει ότι έχει στη διάθεσή του μόνο 24 ώρες ζωής, καθώς αν η Ιαπωνία δεν κάνει ένα βήμα πίσω, οι τζιχαντιστές θα τον εκτελέσουν.

Μάλιστα, ο Γκότο κρατούσε μία φωτογραφία ενός νεαρού, ο οποίος είναι ο Μουάντ αλ-Κασάσμπεχ, ένας Ιορδανός πιλότος που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος. Για τον νεαρό Ιορδανό, ο Γκότο στο μήνυμά του είπε ότι αν το Τόκυο δε συμφωνήσει στην απελευθέρωση της βομβίστριας θα εκτελεστεί κι εκείνος.

«Μου είπαν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου μήνυμα», είπε ο Ιάπωνας, προσθέτοντας ότι η ζωή του εξαρτάται από την κυβέρνηση της Ιορδανίας, η οποία μαζί με εκείνη του Σίνζο Αμπε, καθυστερεί τη διαδικασία απελευθέρωσης της Σατζίντα.

protothema

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2015 at 19:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply