facebookΤην διαβεβαίωση ότι το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης δεν καταλύθηκε από την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εισβολέων, ξεκαθάρισε η εταιρεία τρεις ώρες μετά την επίλυση του προβλήματος πρόσβασης στο Facebook επί 50 περίπου λεπτά το πρωί της Τρίτης.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε στον Guardian, στην Wall Street Journal και άλλες εκδόσεις πως το πρόβλημα οφείλεται στην ενημέρωση των συστημάτων για μια -απροσδιόριστη- αλλαγή, που είχε επιπτώσεις στους διακομιστές της. Κινηθήκαμε γρήγορα και τώρα, η λειτουργία αμφότερων των Facebook και Instagram έχει αποκατασταθεί πλήρως, δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η δυσλειτουργία που απέτρεπε την πρόσβαση στο facebook.com, με οποιονδήποτε τρόπο διήρκησε περίπου 50 λεπτά και σημειώθηκε στις 8:20πμ ώρα Ελλάδας. Εκτός από το Facebook και η υπηρεσία photoblogging, το Instagram δεν λειτουργούσε την ίδια ώρα. Παράλληλα, επηρεάστηκαν και άλλες υπηρεσίες που δέχονται την είσοδο επισκεπτών μέσω Facebook (Facebook login).

Η υπηρεσία χρειάστηκε να διαψεύσει τις εικασίες περί εισβολής, αφού μια ομάδα το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με επιθέσεις σε γνωστούς δικτυακούς τόπους και πρόσφατα, την εορταστική περίοδο του 2014, με επιθέσεις στις υπηρεσίες gaming της Sony και της Microsoft, η Lizard Squad είχε αναρτήσει σχετικό tweet αναφέροντας τις υπηρεσίες που βρέθηκαν εκτός σύνδεσης, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει -τουλάχιστον με σαφήνεια- την ευθύνη για την κατάστασή τους.

χωρίς τίτλο

news.in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.