Ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου F16 κατέπεσε κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης στην Ισπανία

AEROPLANAΌπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης στις 16:40 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι δέκα, ενώ ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι επιβεβαιώνεται και η ύπαρξη δύο νεκρών.

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.

Το F16 έπεσε σε parking αυτοκινήτων και έπιασε αμέσως φωτιά, προκαλώντας όπως μετέδωσε η τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ τον θάνατο δέκα ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 13.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες των ισπανικών ΜΜΕ νεκροί είναι και οι 2 πιλότοι του ελληνικού αεροσκάφους.

H βάση στην πόλη της Ισπανίας ανακοίνωσε στην σελίδα της στο facebook πως το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης, αφού υπέστη απώλεια της ισχύος του. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ισπανός υπουργός Άμυνας κατευθύνεται προς το σημείο που δήλωσε: “Το αεροπλάνο έπεσε στο σημείο όπου βρίσκονταν άλλα αεροπλάνα”.

Δείτε το βίντεο που μεταδίδει ισπανική τηλεόραση από το τραγικό δυστύχημα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.