alfa romeoΣτις 24 Ιουνίου στην Ιταλία θα αποκαλυφθεί το νέο μεσαίο saloon της Alfa που θα αντιπαρατεθεί τη Σειρά 3 της BMW.

Υπήρξαν στιγμές που η Alfa Romeo παρήγαγε τόσο καλά αυτοκίνητα που μπορούσε να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα μοντέλα της BMW. Το θέμα είναι ότι αυτό συνέβαινε μερικές δεκαετίες πριν.

Στόχος τώρα της ιταλικής φίρμας είναι να επιστρέψει σε εκείνες τις ένδοξες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Detroit ο CEO της Alfa Harald Wester δήλωσε πως η εταιρία θα αποκαλύψει το καινούργιο της πρόσωπο στις 24 Ιουνίου όταν το νέο μεσαίο saloon θα αποκαλυφθεί στην Ιταλία, λίγο πριν ξεκινήσει τις πωλήσεις του και στην αμερικανική αγορά.

Ο CEO της μητρικής εταιρίας Sergio Marchionne αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Giulia ή όχι και περιορίστηκε να πει πως τόσο η Giulia όσο και η Giulietta είναι αυτοκίνητα που αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της Alfa και αξίζει να στηριχτεί κανείς πάνω τους για να συνεχίσει δυναμικά στο μέλλον.

Πολλοί κατάλαβαν πως στην ουσία εννοούσε πως μπορούν αυτά τα δύο αυτοκίνητα να αφήσουν το στίγμα τους στην premıum κατηγορία αντιμετωπίζοντας στα ίσα αντιπάλους που έχουν και ιστορία και πωλήσεις στην «πλάτη» τους. Πρόσθεσε επίσης ο ισχυρός άντρας της FIAT πως ο αντικαταστάτης της 159 θα περιλαμβάνει μια έκδοση που θα μπορεί να τεθεί απέναντι στην κορυφαία έκδοση της Σειράς 3 της BMW. Προφανώς θα είναι αντίπαλος της Μ3/Μ4 και θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 που φέρει η Quattroporte και αποδίδει 480 ίππους.

Το τελευταίο σχέδιο που παρουσίασε ο Marchionne κάνει λόγο για 400.000 ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2018 από τις οποίες οι 150.000 θα είναι στην αγορά της Βόρειας Αμερικής όπου η Alfa επιστρέφει μετά από 20 χρόνια απουσίας. Την αρχή έκανε η 4C η οποία μέσα σε δύο μήνες (τους δύο τελευταίους του 2014) πούλησε 91 αυτοκίνητα δίνοντας μια πρώτη γεύση για την πορεία της μάρκας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.