αυγοΒράστε 12 αβγά μονομιάς, φέρτε ξανά στη… ζωή το μπαγιάτικο ψωμί και κόψτε πολλά ντοματίνια στη μέση με μια κίνηση, με 3 απλά κόλπα.

1. Βράστε 12 αβγά μονομιάς
Αν πρόκειται να κάνετε τραπέζι σε φίλους και χρειάζεστε πολλά αβγά ποσέ, μπορείτε να τα έχετε έτοιμα σε λίγα λεπτά και χωρίς κόπο. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και πάρτε την αντικολλητική φόρμα για μάφιν, ρίχνοντας στην κάθε θήκη της 1 κουταλιά νερό. Σπάστε απαλά το κάθε αβγό στην κάθε θήκη και ψήστε για 13-15 λεπτά, μέχρι το ασπράδι να πήξει και ο κρόκος να παραμένει υγρός. Είστε έτοιμες να μεταφέρετε τα αβγά σας σε σαλάτα, σάντουιτς και όπου αλλού θελήσετε.

2. Κάντε το μπαγιάτικο ψωμί… φρέσκο
Μπαγιάτεψε το ψωμί και είναι Κυριακή; Φέρτε το ξανά στη ζωή, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 230 βαθμούς, βρέχοντας το ψωμί στη βρύση και ψήνοντάς το για 5 με 7 λεπτά μέχρι να γίνει πάλι τραγανό απ’ έξω και μαλακό από μέσα.

3. Κόψτε πολλά ντοματίνια με μια κίνηση
Αντί να κόβετε ένα-ένα τα ντοματίνια στη μέση, πάρτε ένα πιάτο, τοποθετήστε τα ντοματίνια και στη συνέχεια βάλτε άλλο ένα πιάτο επάνω τους φτιάχνοντας κάτι σαν σάντουιτς. Στο κενό που δημιουργείται ανάμεσα στα 2 πιάτα, περάστε ένα μαχαίρι και κόψτε τα ντοματίνια. Έτοιμα!

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.