σερενα ουιλιαμςΣτους «16» του Αυστραλιανού Οπεν προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αν και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στον έμπειρο Ισπανό Φερνάντο Βερντάσκο. Ο Σέρβος τενίστας, επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης και Νο 1 στο ταμπλό του τουρνουά, ήταν πιο αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία των τριών σετ και επικράτησε τελικά με 7-6, 6-3, 6-4.

Στον επόμενο γύρο, ο «Νόλε» θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ζιλ Μίλερ από το Λουξεμβούργο (Νο 42 στον κόσμο), ο οποίος λίγο νωρίτερα απέκλεισε τον Αμερικανό Τζον Αϊσνερ με 7-6, 7-6, 6-4.

Στις γυναίκες…

Την πρόκριση πήραν και οι αδελφές Σερένα και Βίνους Ουίλιαμς, αν και αμφότερες χρειάστηκε να επιστρέψουν, αφού έχασαν το πρώτο σετ στις αναμετρήσεις τους.

Η επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης Σερένα Ουίλιαμς ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο της Ουκρανής Ελίνα Σβιτόλινα με 4-6, 6-2, 6-0 και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Ισπανίδα Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Νο 24 στον κόσμο), από την οποία είχε ηττηθεί πέρυσι στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Από την πλευρά της, η Βίνους Ουίλιαμς νίκησε την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι με 4-6, 7-6, 6-1 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο ενός τουρνουά γκραν σλαμ, για πρώτη φορά μετά από 3.5 χρόνια και το Γουίμπλεντον του 2011. Η συνέχεια για την 34χρονη τενίστρια θα είναι πάντως πολύ δύσκολη, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, την Πολωνή Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Τα ζευγάρια των «16»

Μετά την ολοκλήρωση της 6ης μέρας του Open της Αυστραλίας και τον 3ο γύρο του τουρνουά, στη φάση των «16» προέκυψαν τα εξής ζευγάρια:

ΑΝΔΡΕΣ:

Νόβακ Τζόκοβιτς-Ζιλ Μούλερ

Φελισιάνο Λόπες-Μίλος Ράονιτς

Σταν Βαβρίνκα-Γκιγιέρμο Λόπες

Νταβίντ Φερέρ-Κέι Νισικόρι

Τόμας Μπέρντιχ-Μπέρναρντ Τόμιτς

Κέβιν Αντερσον-Ράφα Ναδάλ

Αντι Μάρεϊ-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ

Νικ Κύργιος-Αντρέας Σέπι

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Σερένα Γουίλιαμς-Γκαμπρίν Μουγκουρούζα

Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα-Βικτόρια Αζαρένκα

Μάντισον Κις-Μάντισον Μπρένγκλε

Βένους Γουίλιαμς-Αγκνιέσκα Ραντάβσκα

Τζούλια Γκέοργκ-Εκατερίνα Μακάροβα

Γιανίνα Βικμάγιερ-Σιμόνα Χάλεπ

Εουζέν Μπουσάρ-Ιρίνα Μπέγκου

Σουάι Πενγκ-Μαρία Σαράποβα

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.