Στο Μουσείο Αιγύπτου
τουταγχαμωνΤο ηλικίας 3.300 ετών κειμήλιο έχει πλέον ένα κενό μεταξύ του προσώπου και της γενειάδας – Κόλλα εμπορίου χρησιμοποίησαν οι απρόσεκτοι υπάλληλοι για να «αποκαταστήσουν γρήγορα τη ζημιά»
«Σούπερ κόλλα» που κυκλοφορεί στο εμπόριο χρησιμοποίησαν όπως φαίνεται υπάλληλοι του Μουσείου της Αιγύπτου στο Κάιρο για να κολλήσουν το μούσι της ταφικής μάσκας του Τουταγχαμών, που τους έσπασε κατά τη μεταφορά του στις προθήκες!

Η μάσκα, που χρονολογείται 3.300 χρόνων, είχε υποστεί σοβαρή ζημιά, όταν αποκολλήθηκε εξαιτίας λάθος χειρισμών το μπλε και χρυσό μούσι του Φαράω. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, οι υπάλληλοι που προκάλεσαν την αποκόλληση πήραν εντολή να «αποκαταστήσουν γρήγορα τη ζημιά» και θεώρησαν σωστό να επιχειρήσουν να επανακολλήσουν τη γενειάδα του Φαραώ με… «σούπερ κόλλα» του εμπορίου!

Πλέον υπάρχει ένα κενό μεταξύ της γενειάδας και του προσώπου που πιθανότατα δεν πρόκειται να αποκατασταθεί ποτέ.


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν και σπάτουλα (!) για να ξύσουν την κόλλα που περίσσευε προκαλώντας και χαρακιές στη μάσκα!

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.