Εκκληση στις χώρες του ευρώ να υποστηρίξουν την Ελλάδα
die linkeΟ Μπερντ Ρίξινγκερ, χαρακτήρισε «τελείως εξωπραγματικό» να ζητείται από την Ελλάδα να πετύχει πλεόνασμα 4,5%
Η διαγραφή χρέους για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη καθώς «είναι τελείως αδύνατο η Ελλάδα να αποπληρώσει τα 220 έως 240 δισεκατομμύρια δημόσιου χρέους», σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Die Linke» Μπερντ Ρίξινγκερ.


Σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Ρίξινγκερ άσκησε σκληρή κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για την απόρριψη από μέρους της νέων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, επισημαίνοντας πως «οι πολιτικοί οι οποίοι λένε πως δεν χρειαζόμαστε διαγραφή χρέους, ψεύδονται απέναντι στους ανθρώπους».

Ο Ρίξινγκερ ανέφερε ότι είναι τελείως εξωπραγματικό να ζητείται από την Ελλάδα να πετύχει ένα πλεόνασμα 4,5 % και αργότερα 7,5 % , όπως ζητούν οι δανειστές της, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει καμία χώρα του κόσμου, ούτε και η ίδια Γερμανία.


Στη συνέντευξή του ο Γερμανός πολιτικός απηύθυνε, επίσης, έκκληση στις χώρες του ευρώ να υποστηρίξουν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να αποτελέσει προοπτική για μια χώρα, όπως η Γερμανία, να καταστήσει φτωχότερους τους γείτονες και, εξάλλου, η υποστήριξη για χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, βοηθάει, σε τελική ανάλυση, και τη δική σου οικονομία, διότι διαφορετικά ποιος θα αγοράσει τα όμορφα BMW, Mercedes και Audi».

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.