αμπνταλαΈφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Αντιμετώπιζε τις τελευταίες εβδομάδες προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ενώ τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν, που θεωρείται πιθανό ότι θα επιμείνει στην κατεύθυνση συμφιλίωσης της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα επαινώντας τις δεσμεύσεις του για ειλικρινείς διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Ως ηγέτης, ήταν πάντα ειλικρινής και είχε το θάρρος της γνώμης του”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Μία από τις πεποιθήσεις του ήταν η σταθερή και παθιασμένη πίστη του στη σημασία των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας ως μια δύναμη που εκπροσωπούσε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής”.

Γεννήθηκε το 1924 και ανέλαβε επίσημα καθήκοντα βασιλιά το 2006. Είχε οριστεί αντιβασιλέας το 1995, οπότε και είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ο προκάτοχός του βασιλιάς Φαχντ.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.