Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απίστευτη γκάφα: Έβαλαν «σούπερ – κόλλα» στο σπασμένο μούσι της Μάσκας του Τουταγχαμών!

23 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Στο Μουσείο Αιγύπτου
τουταγχαμωνΤο ηλικίας 3.300 ετών κειμήλιο έχει πλέον ένα κενό μεταξύ του προσώπου και της γενειάδας – Κόλλα εμπορίου χρησιμοποίησαν οι απρόσεκτοι υπάλληλοι για να «αποκαταστήσουν γρήγορα τη ζημιά»
«Σούπερ κόλλα» που κυκλοφορεί στο εμπόριο χρησιμοποίησαν όπως φαίνεται υπάλληλοι του Μουσείου της Αιγύπτου στο Κάιρο για να κολλήσουν το μούσι της ταφικής μάσκας του Τουταγχαμών, που τους έσπασε κατά τη μεταφορά του στις προθήκες!

Η μάσκα, που χρονολογείται 3.300 χρόνων, είχε υποστεί σοβαρή ζημιά, όταν αποκολλήθηκε εξαιτίας λάθος χειρισμών το μπλε και χρυσό μούσι του Φαράω. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, οι υπάλληλοι που προκάλεσαν την αποκόλληση πήραν εντολή να «αποκαταστήσουν γρήγορα τη ζημιά» και θεώρησαν σωστό να επιχειρήσουν να επανακολλήσουν τη γενειάδα του Φαραώ με… «σούπερ κόλλα» του εμπορίου!

Πλέον υπάρχει ένα κενό μεταξύ της γενειάδας και του προσώπου που πιθανότατα δεν πρόκειται να αποκατασταθεί ποτέ.


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν και σπάτουλα (!) για να ξύσουν την κόλλα που περίσσευε προκαλώντας και χαρακιές στη μάσκα!

protothema

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2015 at 14:41 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply