Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναπόφευκτη η διαγραφή ελληνικού χρέους, λέει το Die Linke

23 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Εκκληση στις χώρες του ευρώ να υποστηρίξουν την Ελλάδα
die linkeΟ Μπερντ Ρίξινγκερ, χαρακτήρισε «τελείως εξωπραγματικό» να ζητείται από την Ελλάδα να πετύχει πλεόνασμα 4,5%
Η διαγραφή χρέους για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη καθώς «είναι τελείως αδύνατο η Ελλάδα να αποπληρώσει τα 220 έως 240 δισεκατομμύρια δημόσιου χρέους», σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Die Linke» Μπερντ Ρίξινγκερ.


Σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Ρίξινγκερ άσκησε σκληρή κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για την απόρριψη από μέρους της νέων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, επισημαίνοντας πως «οι πολιτικοί οι οποίοι λένε πως δεν χρειαζόμαστε διαγραφή χρέους, ψεύδονται απέναντι στους ανθρώπους».

Ο Ρίξινγκερ ανέφερε ότι είναι τελείως εξωπραγματικό να ζητείται από την Ελλάδα να πετύχει ένα πλεόνασμα 4,5 % και αργότερα 7,5 % , όπως ζητούν οι δανειστές της, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει καμία χώρα του κόσμου, ούτε και η ίδια Γερμανία.


Στη συνέντευξή του ο Γερμανός πολιτικός απηύθυνε, επίσης, έκκληση στις χώρες του ευρώ να υποστηρίξουν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να αποτελέσει προοπτική για μια χώρα, όπως η Γερμανία, να καταστήσει φτωχότερους τους γείτονες και, εξάλλου, η υποστήριξη για χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, βοηθάει, σε τελική ανάλυση, και τη δική σου οικονομία, διότι διαφορετικά ποιος θα αγοράσει τα όμορφα BMW, Mercedes και Audi».

protothema

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2015 at 19:37 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply