Τι αναφέρεται στο δημοσίευμα

τσιπραςΑκραίοι χαρακτηρισμοί από τη βρετανική εφημερίδα – Θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη της Ευρωζώνης – Περπατάει σαν τον Ελβις επάνω στη σκηνή

Με κεντρικό άρθρο της στην διαδικτυακή της έκδοση η βρετανική εφημερίδα Independent, με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από την ελληνική ορθοδοξία: Ο κομμουνιστής “Χάρι Πότερ”, που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη της Ευρωζώνης», σχολιάζει πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να είναι μόνο 40 ετών, αλλά αν αναλάβει την εξουσία στις πρόωρες εκλογές της Κυριακής θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα την Ευρώπη.
«Ενας πρώην κομμουνιστής και αφοσιωμένος υποστηρικτής της αντι-λιτότητας που έχει συγκριθεί με τον Χάρι Πότερ, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την Ευρώπη», σχολιάζει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας στο κοινό όλα όσα πρέπει να ξέρει για εκείνον.

Αναλυτικά το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

Αγόρι μάγος

Ο Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς), έχει παρομοιαστεί με τον φανταστικό μάγο της JK Rowling από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην Ελλάδα, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την δημιουργία φανταστικών υποσχέσεων που δεν θα είναι σε θέση να κρατήσει. «Ο Τσίπρας υπόσχεται τον παράδεισο επί της γης, χωρίς θυσίες, την επιστροφή στην ευημερία με κάποιο μαγικό τρόπο, σαν να ήταν ο Χάρι Πότερ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ανορθόδοξη οικογενειακή ζωή

Ακόμα με την αγαπημένη του, και ακόμη άγαμος, ο Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα είναι μαζί για δύο δεκαετίες και έχουν δύο γιους. Συναντήθηκαν στο σχολείο, και έγιναν μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Εάν ο Τσίπρας αναλάβει την εξουσία την Κυριακή, θα είναι ο πρώτος άγαμος Έλληνας πρωθυπουργός -μια μεγάλη αλλαγή για μια κοινωνικά συντηρητική χώρα. Το ζευγάρι μάλιστα ονόμασε τον δεύτερο γιο τους Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Η Μπαζιάνα έχει περιγραφεί από τα ελληνικά ΜΜΕ ως «ισχυρογνώμων, μαχητική και δυναμική» , καθώς και τη ντροπαλή με τη δημοσιότητα.

Άπειρος

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ένας 40χρονος ίσως να μην έχει πολύ μεγάλη εμπειρία ως ηγέτης ενός έθνους, αλλά προκαλεί νευρικότητα. «Ατού του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό: ποτέ δεν έχει κριθεί και δεν ήταν “υπεύθυνος” της κρίσης», είχε πει ο Βενιζέλος στη La Stampa.

Ανεπίσημος

Ο Τσίπρας ξεχωρίζει από τους συμβατικούς πολιτικούς. Ο ίδιος αποφεύγει τις γραβάτες κι έχει έναν πιο ανεπίσημο τρόπο με τους οπαδούς. Το γερμανικό περιοδικόν Der Spiegel τον περιγράφει σαν να περπατά όπως ο Ελβις επάνω στην σκηνή.

 

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.