Ερωτηματολόγιο βοηθά να βρουν ποιο κόμμα τους εκφράζει

εκλογικοΗ πορεία που θα ακολουθήσουν οι αναποφάσιστοι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα που θα αναδείξουν οι κάλπες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Για εκείνους που δυσκολεύονται να καταλήξουν σε ένα κόμμα, προσπάθησαν να δώσουν μία λύση ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ετσι, έφτιαξαν μία πλατφόρμα με ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο προσδιορίζεται η ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση του ψηφοφόρου και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί τις συγκρίνει με τις θέσεις των κομμάτων και έτσι να έχει ουσιαστικά ένα βοήθημα για να καταλήξει στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη στις 25 Ιανουαρίου.

Οπως σημειώνουν οι δημιουργοί του, το Choose4Greece «παρέχει μια σειρά από αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού του πόσο καλά ταιριάζουν οι χρήστες με τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι σχεδιασμένο να προτείνει στους πολίτες πώς να ψηφίσουν, αλλά, απλώς, να τους επιτρέψει να δουν πού βρίσκονται σε σχέση με τα κύρια κόμματα για μια σειρά ζητημάτων πολιτικής».

Την πλατφόρμα Choose4Greece σχεδίασε η κοινοπραξία επιστημόνων, Preference Matcher, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Ελληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και πλήθος ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Μπορείτε να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.