ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ»
ΞΗΡΟΣ

Συνδυαζόμενα στοιχεία αλλά και πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. καταδεικνύουν ότι το σχέδιο «Γοργοπόταμος» θα εκδηλωνόταν σε ημερομηνία κοντινή -αν όχι ανήμερα- των εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες, επισημαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι η ομάδα Ξηρού ίσως να επιχειρούσε να πραγματοποιήσει το εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα, την ώρα που τα βλέμματα όλων θα ήταν στραμμένα στις κάλπες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο Χρ. Ξηρός και τα μέλη της νέας οργάνωσης σκόπευαν να ανατινάξουν το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και να απελευθερώσουν τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τρία στοιχεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν αξιολογηθεί και θεωρείται ότι δείχνουν την ημερομηνία που θα χτυπούσε η ομάδα Ξηρού. Και τα τρία στοιχεία αφορούν τις κινήσεις της 22χρονης Αγγελικής Σ., την οποία η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετεί ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Το κουβάρι ξεκινάει να ξετυλίγεται στις 29 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά τον προσδιορισμό των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όταν η 22χρονη εμφανίστηκε σε εταιρεία που εμπορεύεται χημικά, με έδρα τη Νέα Χαλκηδόνα, για να παραγγείλει 20 λίτρα νιτρομεθανίου. Η υπάλληλος της εταιρείας χημικών κατάθεσε πως η 22χρονη υποστήριξε ότι ο θείος της είχε παραγγείλει το νιτρομεθάνιο από τον Κ. (πελάτης της εταιρείας) αλλά εκείνος δεν το έφερε ποτέ και ακυρώθηκε η παραγγελία. «Κοίταξα το σύστημα προκειμένου να δω αν εκκρεμούσε παραγγελία στον πελάτη μας Κ. και διαπίστωσα ότι δεν εκκρεμούσε καμία παραγγελία», κατάθεσε η υπάλληλος.

Ο Χρ. Ξηρός και τα μέλη της νέας οργάνωσης σκόπευαν να ανατινάξουν το σωφρονιστικό κατάστημα, προκαλώντας πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Χρ. Ξηρός και τα μέλη της νέας οργάνωσης σκόπευαν να ανατινάξουν το σωφρονιστικό κατάστημα, προκαλώντας πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το σημείωμα που είχε βρεθεί στο σπίτι-γιάφκα του Λουτρακίου, με πιθανό παραλήπτη τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων. «Πήγα στο μαγαζί και μου είπε θα είναι έτοιμα παραμονές Χριστουγέννων. Ετσι μου ‘ρχεται να πάω να τον βρίσω», έγραφε το γράμμα της 22χρονης για την ακύρωση της παραγγελίας νιτρομεθανίου.

Το τρίτο στοιχείο είναι η παραγγελία νιτρομεθάνιου από την 22χρονη στην εταιρεία χημικών της Νέας Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με το αποδεικτικό, τα 20 λίτρα νιτρομεθανίου θα παραδίδονταν στις 19 Ιανουαρίου, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το plan Β

Η εφαρμογή του σχεδίου για την επίθεση στον Κορυδαλλό ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου.

Η εφαρμογή του σχεδίου για την επίθεση στον Κορυδαλλό ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις παραπάνω κινήσεις της Αγγελικής και να συνθέσουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Αρχικά η 22χρονη παραγγέλνει τα χημικά από κάποιο άτομο στον Πειραιά, ο οποίος όμως δεν της τα παραδίδει ποτέ. Η Αγγελική προχωρά άμεσα στο plan Β και πηγαίνει στην εταιρεία χημικών στη Ν. Χαλκηδόνα. Η υπάλληλος της εταιρείας επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Κ. ως πελάτη τους και λαμβάνει την παραγγελία της Αγγελικής. Ομως, και από το γράμμα της 22χρονης που βρέθηκε στο Λουτράκι, επιβεβαιώνεται ότι είχε χαλάσει η αρχική συμφωνία προμήθευσης του νιτρομεθανίου.

Επίσης, ως ημερομηνία παράδοσης του χημικού δόθηκε η 19η Ιανουαρίου 2015. Το νιτρομεθάνιο που προσπαθούσε να βρει εναγωνίως η Αγγελική, είναι βασικό συστατικό για την κατασκευή της υπερ-βόμβας ΑNFO με την οποία θα ανατίναζαν τις Φυλακές Κορυδαλλού. Αν το παραλάμβανε στις 19/1, τότε εκτιμάται ότι η ομάδα Ξηρού θα χρειαζόταν τουλάχιστον 2 ημέρες για να φτιάξει τη βόμβα και να «παγιδεύσει» το αυτοκίνητο.

Ο Χρήστος Πατουχέας φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ποινικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Χρήστος Πατουχέας φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ποινικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Με δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου, οι αξιωματικοί θεωρούν πως θα επιχειρούσαν να χτυπήσουν γύρω απ’ αυτή την ημερομηνία, αν όχι ανήμερα των εκλογών, προκαλώντας πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Μία ακόμη ένδειξη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» είναι η κατάθεση του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ο οποίος ανάφερε ότι η Αγγελική του είχε δηλώσει στις 3 Ιανουαρίου ότι τις επόμενες ημέρες θα ερχόταν να μείνει στο σπίτι και ένας θείος της. Ομως, την ίδια ημέρα συνελήφθη ο Ξηρός και η Αγγελική εγκατέλειψε άμεσα τη γιάφκα του Λουτρακίου. Οι κινήσεις της μαρτυρούν -κατά τους αστυνομικούς- ότι το χτύπημα προσδιορίζεται για το τέλος Ιανουαρίου.

Χειροπέδες στον «πυρήνα ποινικών»

Ο Αλβανός Χάρης Κόκα συστηνόταν ως σύντροφος της Αγγελικής όταν αυτή έψαχνε σπίτι να νοικιάσει στην Περαχώρα.

Ο Αλβανός Χάρης Κόκα συστηνόταν ως σύντροφος της Αγγελικής όταν αυτή έψαχνε σπίτι να νοικιάσει στην Περαχώρα.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. ξηλώνει και το δίκτυο συνεργασίας ποινικών-τρομοκρατών. Οι αιφνιδιαστικές ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας, που οδήγησαν στη σύλληψη 15 ατόμων που ενέχονται σε υποθέσεις εκβιασμών και εκρήξεων, αλλά και οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού, εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο. Οι αστυνομικοί αναμένουν να εντοπίσουν ανάμεσα στους προσαχθέντες πρόσωπα και στοιχεία που συμμετείχαν με τρομοκράτες στην οργάνωση βομβιστικών επιθέσεων σε Αθήνα, Λάρισα και αλλού.

Πρόσωπο-κλειδί θεωρείται ο συλληφθείς Χρήστος Πατουχέας, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ποινικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει απλά φίλος με γνωστό βαρυποινίτη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η βόμβα με τα 20 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας που είχε τοποθετηθεί στη αυλή συγγενούς γνωστού βαρυποινίτη στις αρχές Γενάρη υπήρξε το σημείο-κλειδί για την ταυτοποίηση των συλληφθέντων. Οι ίδιες πηγές φωτογραφίζουν ως προμηθευτή των ισχυρών εκρηκτικών τον Χρ. Πατουχέα.

Η 22χρονη Αγγελική που κατηγορείται ως στενή συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού κατάφερνε να περνά απαρατήρητη.

Η 22χρονη Αγγελική που κατηγορείται ως στενή συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού κατάφερνε να περνά απαρατήρητη.

Αλλαζε συχνά εμφάνιση και «ταυτότητα»
Η ευγενική Αγγελική με τα… πέντε πρόσωπα

Πότε μελαχρινή ως… σύζυγος με ψυχολογικά προβλήματα, πότε ξανθιά και φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών και σε άλλη περίπτωση υπότροφος από τη Σεβίλλη. Τουλάχιστον πέντε διαφορετικά πρόσωπα της Αγγελικής Σ. που κατηγορείται ως στενή συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού σκιαγραφούνται μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Με τις διαφορετικές εμφανίσεις της, αλλά και την ευγενική, αλλά αδιάφορη συμπεριφορά της, η κοπέλα κατάφερνε να περνάει απαρατήρητη.

Στο κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού στην Ανάβυσσο βρέθηκαν πολλά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Στο κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού στην Ανάβυσσο βρέθηκαν πολλά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Η μητέρα της κατέθεσε ότι το καλοκαίρι δούλευε σε καφετέρια-μπαρ στο Διακοφτό Αχαΐας. «Αρχές του καλοκαιριού, πριν ξεκινήσει να εργάζεται, μου ανέφερε πως ήθελε να βρει δουλειά, όπως και ξεκίνησε, στο κατάστημα LOCA και ότι ήθελε να κάνει μια εργασία για τη σχολή της. Η εργασία θα σχετιζόταν με φυλακισμένους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο», σημειώνει η μητέρα της.

Στον ιδιοκτήτη της καφετέριας, η Αγγελική είχε πει το πρώτο ψέμα, ότι θα έφευγε από τη δουλειά γιατί είχε πάρει υποτροφία από τη Σεβίλλη. Εκτοτε, έφυγε και από το Αίγιο και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας Αναβύσσου, ο Θεοχάρης Χρυσάκης -όπως παρουσιαζόταν ο αλβανικής υπηκοόητας Χάρης Κόκα που νοίκιασε το σπίτι για λογαριασμό του Χριστόδουλου Ξηρού- του είχε πει ότι το σπίτι προοριζόταν «για τον ίδιο και τη σύζυγό του, καθότι ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και λόγω ψυχολογικών θεμάτων που αυτή είχε, χρειαζόταν ένα ήσυχο περιβάλλον».

Εδειχνε ταραγμένη
Ως γυναίκα με σημάδια «ταραχής» την περιγράφουν οι γείτονες της γιάφκας στο Αγιασμόθι Αναβύσσου. «Πριν από δύο εβδομάδες είδα γυναίκα να μπαίνει στην κατοικία Ξηρού… Πρόκειται για γυναίκα μετρίου αναστήματος με ξανθά μαλλιά μέχρι τον ώμο, ηλικίας 30-35 ετών περίπου, αδύνατη, με καστανό χρώμα ματιών, ενώ φορούσε μπουφάν τζιν παντελόνι και μποτάκια, ενώ η συμπεριφορά της έδειχνε ότι ήταν ταραγμένη», την περιγράφει ο γείτονάς της.

Αλλη εκδοχή είχε δώσει η Αγγελική στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας στην Περαχώρα. Ο ιδιοκτήτης την περιγράφει «σχετικά κοντή με ξανθό μαλλί με αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη… Μου είπε ότι φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών και επειδή ήταν με υποτροφία, δεν ήθελε να συνάψουμε κάποιο συμφωνητικό, για να μη χάσει τα χρήματα αυτά… Δεν φορούσε γυαλιά». Μάλιστα, του σύστησε ως φίλο της τον Χάρη (Κόκα). Στον μεσίτη που της βρήκε το σπίτι, ανέφερε ότι θα έμενε και με τους γονείς της.

Αλλη εμφάνιση περιγράφουν και οι οδηγοί ταξί που την εξυπηρέτησαν πέντε φορές μεταφέροντάς τη από τη γιάφκα της Περαχώρας στα ΚΤΕΛ. «Μικρής ηλικίας, με κανονική σωματική διάπλαση, καστανά σπαστά μαλλιά, λίγο πιο κάτω από τους ώμους και σκούρα ρούχα», λέει μία οδηγός ταξί. Διαφορετικό στυλ έχει όταν πηγαίνει σε εταιρεία στη Ν. Χαλκηδόνα για αγορά χημικών. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, είχε ξανθά μαλλιά, φορούσε μαύρη κορδέλα, μαύρο αθλητικό μπουφάν, απεριποίητη, είχε έντονα παραπανίσια κιλά στην περιφέρεια και δεν συνοδευόταν από άλλο άτομο.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.