Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τεστ για αναποφάσιστους

19 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Ερωτηματολόγιο βοηθά να βρουν ποιο κόμμα τους εκφράζει

εκλογικοΗ πορεία που θα ακολουθήσουν οι αναποφάσιστοι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα που θα αναδείξουν οι κάλπες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Για εκείνους που δυσκολεύονται να καταλήξουν σε ένα κόμμα, προσπάθησαν να δώσουν μία λύση ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ετσι, έφτιαξαν μία πλατφόρμα με ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο προσδιορίζεται η ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση του ψηφοφόρου και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί τις συγκρίνει με τις θέσεις των κομμάτων και έτσι να έχει ουσιαστικά ένα βοήθημα για να καταλήξει στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη στις 25 Ιανουαρίου.

Οπως σημειώνουν οι δημιουργοί του, το Choose4Greece «παρέχει μια σειρά από αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού του πόσο καλά ταιριάζουν οι χρήστες με τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι σχεδιασμένο να προτείνει στους πολίτες πώς να ψηφίσουν, αλλά, απλώς, να τους επιτρέψει να δουν πού βρίσκονται σε σχέση με τα κύρια κόμματα για μια σειρά ζητημάτων πολιτικής».

Την πλατφόρμα Choose4Greece σχεδίασε η κοινοπραξία επιστημόνων, Preference Matcher, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Ελληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και πλήθος ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Μπορείτε να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2015 at 21:42 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply