Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσίευμα των New York Times για Αλέξη Τσίπρα

19 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

new york timesΈνα λαϊκιστικό όραμα προσφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους Έλληνες αναφέρει σε δημοσίευμα – ανταπόκριση από την Αθήνα η εφημερίδα New York Times.

“Μετά από τόσα χρόνια, στα οποία οι Έλληνες έχουν δει λίγο ή καθόλου όφελος από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας και με την κυβέρνηση ανήμπορη να εκτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως η συγκέντρωση φόρων, ο κ. Τσίπρας προσφέρει στους ψηφοφόρους ένα λαϊκιστικό όραμα, στο οποίο αυτοί έρχονται πρώτοι”, σημειώνεται.

Επισημαίνεται ωστόσο στο άρθρο η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο twitter ότι “δεν πρόκειται να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε”.

Στο πλαίσιο περιγραφής της προσωπικότητάς του, υπογραμμίζεται ότι “τότε (το 2012), ήταν συνήθως φλογερός αριστερός, που αποτελούσε “φονική απειλή” για το ευρώ, την ΕΕ και ακόμη και για την παγκόσμια οικονομία, αν υλοποιούσε τις απειλές του να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή να αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή και τα δύο”.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι “σήμερα, έχει μαλακώσει τη ρητορική του και κάνει επαφές με ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, ακόμη και με εκείνους με διαφορετικές απόψεις”.

Συμπληρώνεται ότι “αυτές τις μέρες, ο κ. Τσίπρας είναι πιο πιθανό να μιλήσει για διαπραγμάτευση και την ανάγκη δημιουργίας ενός “σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους”, χωρίς διαφθορά, παρά να υποστηρίξει τη χρεοκοπία”.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκή συζήτηση. Τέλος, σημειώνεται η αναφορά του κ. Τσίπρα ότι “εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού”.

megatv

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2015 at 20:54 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply