Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν ΝΔ και Ποτάμι

ΚΑΛΠΗ - ΕΚΛΟΓΕΣΗ poll of polls θεωρείται η «μητέρα των δημοσκοπήσεων» καθώς αποτελεί το μέσο όρο όλων των ερευνών λίγο πριν από τις εκλογές. Θεωρείται μια απολύτως παραδεκτή μέθοδος, δεδομένου ότι δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υπολογίζει τις μέσες ποσοστιαίες τιμές των δημοσκοπικών εκτιμήσεων, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ελληνικό poll of polls διαμορφώθηκε από τις τελευταίες έρευνες 12 εταιρειών και ενός πανεπιστημίου και είναι οι εξής: Interview, GPO, Marc, Metron, MRB, Rass, Palmos, Pulse, K-Research, Alco, DATA RC, πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Public Issues. Οι προβλέψεις τους δεν είναι οι οριστικές καθώς οι περισσότερες θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μία ακόμη έρευνα την εβδομάδα που έρχεται.

Η εκτίμηση του ποσοστού που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 34,7% και της ΝΔ 30,2%, ακολουθούν το Ποτάμι με 7%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΚΚΕ 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,7% και με το οριακό 3% φαίνεται να διασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ.

Αν τις επόμενες μέρες η πρόβλεψη για τους ΑΝ.ΕΛ αλλάξει επί των χείρω για τον κ. Καμμένο και παράλληλα δεν προκύψει κάποια δυναμική στο κόμμα του κ. Παπανδρέου, τότε είναι πιθανό να έχουμε δύο μικρομέγαλα κόμματα στη Βουλή. Με συνέπεια να προκύπτει ως πιο πιθανό το σενάριο τα λοιπά κόμματα (ΔΗΜΑΡ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ) να αθροίσουν ακόμα και άνω του 10% και ο πήχης της αυτοδυναμίας να υποχωρήσει περί το 36,5% ή και ακόμη χαμηλότερα (αν τα λοιπά αθροίσουν 12% οι 151 έδρες διασφαλίζονται με 35,6%).

Στην υποθετική περίπτωση που το poll of polls επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 145 έδρες και θα χρεια΄ζεται οπωσδήποτε τη συνδρομή των 8 βουλευτών των ΑΝΕΛ για να φτάσει σε μια οριακή αυτοδυναμία 153 εδρών. Αν οι ΑΝΕΛ μείνουν εκτός Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει κατά 3 τις έδρες του, φτάνοντας στις 148 και θα χρειαστεί να συμπράξει είτε με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είτε με το ΚΚΕ, που απορρίπτει κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.