Κόντρα σε «Φενερ» και Ζαλγκίρις

παναθηναικος ολυμπιακος
Στη «μάχη» της Ευρωλίγκας οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ, με τον αήττητο, στις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των «16», Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει (20:00) στην Κωνσταντινούπολη τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Νίκου Ζήση, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ στις 21:45 τη Ζαλγκίρις Κάουνας για τον 5ο όμιλο, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία νίκη.

Με στόχο το «διπλό» θα μεταβεί στην Πόλη ο Ολυμπιακός, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία ομάδα, η οποία στην τεχνική ηγεσία της έχει τον επί 13 χρόνια προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Στον όμιλο των «ερυθρόλευκων» έχει δημιουργηθεί… συνωστισμός στην κορυφή, καθώς τρεις ομάδες παραμένουν αήττητες, δηλαδή, εκτός του Ολυμπιακού, και οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντολού Εφές.

Αυτό σημαίνει πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του δεν έχουν την πολυτέλεια να εφησυχάσουν στην προσπάθεια πρόκρισης και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το θετικό για τον τεχνικό του Ολυμπιακού είναι πως ο Γιώργος Πρίντεζης γίνεται όλο και καλύτερος μετά τη δίμηνη αποχή του, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και χθες προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα.

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος χτύπησε στο παιχνίδι με τον Άρη, δεν έχει -όπως αποδείχτηκε- κάτι σοβαρό και επίσης έβγαλε το ομαδικό πρόγραμμα χθες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβγαλε μόνο μέρος της προπόνησης, αλλά ανεβάζει ρυθμούς. Η τουρκική ομάδα μετρά 1 νίκη-1 ήττα μέχρι στιγμής στο «Top-16», καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νίζνι Νόβγκοροντ για τη 2η αγωνιστική.

Από τη Φενέρ, ο Εμίρ Πρέλντζιτς χρειάζεται ακόμη 11 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην Ευρωλίγκα.

Σε οκτώ εντός έδρας αγώνες με την Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Παναθηναϊκός μετρά ισάριθμες νίκες και αυτό το αήττητο ρεκόρ θα επιδιώξει να διευρύνει την Παρασκευή.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε χθες τους Νίκο Παππά και Έι Τζέι Σλότερ να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Αμφότεροι υπολογίζονται από τον Μαυροβούνιο προπονητή για το παιχνίδι με τους Λιθουανούς. Στην πρώτη προπόνηση προετοιμασίας για το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, πάντως, οι παίκτες που είχαν μεγάλο χρόνο στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας με τον Πανελευσινιακό γυμνάστηκαν πιο χαλαρά.

Επιστρέφει αντίπαλος ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ο οποίος ήταν μέλος του Παναθηναϊκού, όταν κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας το 2007 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γκιντάρας Κραπίκας ξεκίνησε με ήττα από τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη τη φάση των «16», ενώ επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου για τη 2η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

3η Αγωνιστική (15-16/1/2015)

5ος Όμιλος
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:45
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 4
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1 3
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-1 3
Παναθηναϊκός 1-1 3
Άλμπα Βερολίνου 1-1 3
Μπαρτσελόνα 1-1 3
Γαλατασαράι 1-1 3
Ερυθρός Αστέρας 0-2 2

6ος Όμιλος
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00
Μάλαγα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 2-0 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 4
Αναντολού Εφές 2-0 4
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 1-1 3
Νίζνι Νόβγκοροντ 1-1 3
Μάλαγα 0-2 2
Λαμποράλ Κούτσα 0-2 2
Αρμάνι Μιλάνο 0-2 2

sports.in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.