Συνολικά 295 παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου από τους Ισραηλινούς
καμεραΤο 2014 υπήρξε η «χειρότερη» και πλέον «αιματηρή» χρονιά στην ιστορία για τους δημοσιογράφους που ζουν και εργάζονται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπου 17 εξ αυτών σκοτώθηκαν, ενώ κτίρια όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης καταστράφηκαν, γνωστοποίησε σήμερα μία παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση.

«Το 2014 ήταν μία “μαύρη χρονιά” για την ελευθερία του Τύπου στην Παλαιστίνη» υπογράμμισε το Παλαιστινιακό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου, στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιοποίησε σήμερα.

Το Κέντρο έχει καταγράψει 295 περιστατικά παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου εκ μέρους των ισραηλινών αρχών, ιδίως τον θάνατο 17 δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός Ιταλού εικονολήπτη που εργαζόταν για το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι.

Μεταξύ των παραβιάσεων, που διαπράχθηκαν επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, περιλαμβάνεται επιπλέον η φυλάκιση δημοσιογράφων, όπως επίσης και η καταστροφή 19 κτιρίων όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης: τα 11 εξ αυτών ισοπεδώθηκαν και 8 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε πολλούς δημοσιογράφους επίσης επιβλήθηκαν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, κυρίως τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον αυστηρό αποκλεισμό των Ισραηλινών.

Την ίδια ώρα οι παλαιστινιακές αρχές διέπραξαν 82 παραβιάσεις. Το 2014, 26 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν ή δέχθηκαν επιθέσεις από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και 28 προσήχθησαν, συνελήφθησαν ή φυλακίστηκαν.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.