aggelikhΝέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον ρόλο της 22χρονης Αγγελικής στο σχέδιο ανατίναξης του Κορυδαλλού. Όπως όλα δείχνουν, η Αγγελική δεν λειτουργούσε απλώς ως αγγελιοφόρος όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις, αλλά πρόκειται για το πρόσωπο που προμήθευε τον Χριστόδουλο Ξηρό και την ομάδα του με εκρηκτικά που χρειάζονταν για να υλοποιήσουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.

Στο πλαίσιο των ερευνών τους, οι αρχές εντόπισαν εταιρεία στη Νέα Χαλκηδόνα την οποία η 22χρονη είχε επισκεφθεί αρκετές φορές για να προμηθευτεί σχετικές πρώτες ύλες. Η τελευταία φορά κατά την οποία εμφανίσθηκε στην εταιρεία η Αγγελική ήταν στις 29/12 για να ζητήσει χημικές ουσίες για κάποιον θείο της που ασχολείται με τον μοντελισμό, όπως είπε στους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, η νεαρή ήθελε να παραγείλει νιτρομεθάνιο και της εξήγησαν τις προϋποθέσεις και τα χαρτιά που θα έπρεπε να προσκομίσει, όπως ότι θα έπρεπε να παρουσιάσει εταιρικό ΑΦΜ, ενώ της έδωσαν και προσφορά. “Έφυγε και είπε ότι θα επικοινωνούσε και πάλι μαζί μας” αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Η 22χρονη Αγγελική, μάλιστα, αναγνωρίζεται από αρκετούς οδηγούς ταξί ως η γυναίκα που πήγαινε συχνά στη γιάφκα στο Λουτράκι, στην οποία βρέθηκαν δεκάδες τάπερ με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ψάχνουν τον “Αποστόλη” και την “Άννα”

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων συνεργών του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, ανάμεσά τους και δύο νέα πρόσωπα. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν αποθήκη – κρησφύγετο των τρομοκρατών στον Ασπρόπυργο, η οποία νοικιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη από έναν άνδρα ηλικίας 55-60 ετών με το όνομα “Αποστόλης”.

Ο άνδρας δεν έδωσε ποτέ το ΑΦΜ του ή άλλα στοιχεία του, και ζήτησε να νοικιάσει την αποθήκη για 3 μήνες έναντι 1.200 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης είπε στις αρχές ότι μια μέρα που περνούσε από την αποθήκη, κοίταξε από μια σχισμή στην πόρτα και μέσα από το παράθυρο και παρατήρησε ότι μέσα στον χώρο ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, ένα μικρό βαν μάρκας Fiat και άσπρου χρώματος και ένα Suzuki σκούρου χρώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τα δύο κλεμμένα βαν που βρέθηκαν στη γιάφκα στο Λουτράκι και στο όρος Αιγάλεω, τα οποία θα χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του στο χτύπημα που σχεδίαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως έχει αναφέρει ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, ο άνδρας που εμφανίστηκε με το όνομα “Αποστόλης” ζήτησε την αποθήκη δήθεν για να μεταφέρει κάποια πράγματα από την εταιρία του στον Πειραιά. Ωστόσο, όποτε τον αναζήτησε ο ιδιοκτήτης, το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Αντ’ αυτού, λίγο πριν λήξει η 3μηνη μίσθωση, και συγκεκριμένα στις 10 Δεκέμβρη, εμφανίστηκε μία γυναίκα, νεαρής ηλικίας, με το όνομα “Αννα” για την οποία ο ιδιοκτήτης αναφέρει:

“Μου είπε ότι την λένε Άννα και ότι ήταν η κόρη του ενοικιαστή και πως από λαθος δικό της ήταν κλειστό το κινητό του πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για έναν ακόμη μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση”.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, ο τρίτος άνδρας που αναζητείται από την αστυνομία ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού με το όνομα “Αποστόλης” δεν εμφανίστηκε ξανά στον Ασπρόπυργο. Την τελευταία επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη έκανε και πάλι η νεαρή Άννα, η οποία του έστειλε -σύμφωνα με τη μαρτυρία του- ένα μήνυμα στο κινητό ζητώντας συγγνώμη που δεν πήγε στο ραντεβού τους και ενημερώνοντάς τον ότι έχει αφήσει τα κλειδιά της αποθήκης μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ, όπου και πράγματι τα βρήκε.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.