Charlie Hebdo
Κυκλοφορεί από το πρωί στη Γαλλία το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 σκιτσογράφους της.

Η σατυρική εφημερίδα κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον δακρυσμένο Μωάμεθ, τιράζ τριών εκατομμυρίων αντιτύπων ενώ περιλαμβάνονται εκδόσεις 16 γλωσσών.

Στη δεύτερη σελίδα του νέου τεύχους, ένα γράμμα προς τους αναγνώστες σημειώνει ότι το “Charlie έχει πολύ περισσότερους φίλους τώρα” ενώ ευχαριστεί τα εκατομμύρια των υποστηρικτών του που είναι “πραγματικά στο πλευρό μας, που ειλικρινά και βαθιά είναι Charlie”.

Ένα από τα καρτούν του νέου τεύχους έχει τίτλο “Keep Calm and Charlie On”.

Όπως μεταδίδει το CNN, ακόμα και Παριζιάνοι που δεν έβλεπαν με θετικό μάτι τις σκιτσογραφίες της εφημερίδας έλεγαν το πρωί ότι θα ήθελαν να αγοράσουν ένα αντίτυπο, σαν ένδειξη συμπαράστασης για τις πράξεις τρομοκρατίας της περασμένης εβδομάδας.

Οι πωλήσεις δεν μπορούσαν άμεσα να γίνουν γνωστές, αλλά πολλά περίπτερα είχαν ήδη πουλήσει όλες τις διαθέσιμες ποσότητες από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το νέο εξώφυλλο, πάντως, έγινε δεκτό με ανάμικτα συναισθήματα με κάποιους Μουσουλμάνους να εστιάζουν στο δικαίωμα του περιοδικού στην ελεύθερη έκφραση και άλλους να το κριτικάρουν ως αχρείαστα προβοκατόρικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.