DIAITA- ΔΙΑΙΤΑΟι γιορτές πέρασαν, τα κιλά όμως έμειναν (κι ακόμη χειρότερα…αυξήθηκαν)! Και ενώ υποσχέθηκες στον εαυτό σου να προσπαθήσεις να χάσεις αυτά τα 1-2 κιλάκια που πήρες  η δίαιτα σου μοιάζει αποθαρρυντική και η προσπάθεια να χάσεις τα κιλά, σκέτη μάχη! Πώς λοιπόν θα μπεις σε σειρά σε σχέση με την διατροφή σου και θα χάσεις τα κιλά των γιορτών χωρίς να κάνεις δίαιτα;

Απλά ακολούθησε τις παρακάτω χρυσές οδηγίες που προτείνει το joytv.gr και θα δεις που σε λίγο καιρό, τα περιττά κιλά θα έχουν κάνει… φτερά!

Χρυσές οδηγίες

1. Να έχεις μικρά και συχνά γεύματα: Ανά 3 με 4 ώρες πρέπει να τρώμε για να ρυθμίζουμε τα επίπεδα της γλυκόζης (δηλαδή να έχουμε ομαλή καμπύλη σακχάρου) και να έχουμε συνεχώς ενέργεια.

2. Να έχεις καθημερινά φρούτα και λαχανικά για να αποφύγεις τις ατασθαλίες. Η σαλάτα προκαλεί κορεσμό, δηλαδή μας χορταίνει, άρα δεν θα φάμε παραπάνω από μία μερίδα.

3. Απόφυγε τον καφέ, το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ποτά και ροφήματα γιατί κάνουν κατακράτηση. Επίλεξε ως ρόφημα, ντεκαφεινέ, χαμομήλι, τίλιο, φασκόμηλο, Λουΐζα, κρόκο Κοζάνης, τσάι του βουνού.

4. Να έχεις ποικιλία στα τρόφιμα. Κάθε τρόφιμο έχει τα δικά του συστατικά και ιχνοστοιχεία. Χρειάζεται να λαμβάνεις τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία από όλα τα τρόφιμα.

5. Δώσε χρώμα στο πιάτο σου. Να αλλάζεις καθημερινά το είδος της σαλάτας. Ένα καλό παράδειγμα είναι λάχανο με καρότο και κόκκινες πιπεριές και την επόμενη ημέρα μαρούλι με κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο.

6. Για πρωινό μπορείς να έχεις 1 γαλακτοκομικό όπως γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή και φρυγανιές με μαρμελάδα ή μέλι.

7. Να έχεις μέσα στην ημέρα 1 κυρίως γεύμα, που αυτό συνήθως είναι το μεσημεριανό όπου θα περιλαμβάνει μία φυσιολογική μερίδα φαγητού πάντα με σαλάτα και μικρή ποσότητα ελαιολάδου.

8. Για απογευματινό επίλεξε λίγους ξηρούς καρπούς και 1 φρούτο ή 1 χυμό.

9. Για βραδινό μπορείς να τρώς τη μισή ποσότητα από το μεσημεριανό ή 1 τοστ με σαλάτα και ελαιόλαδο ή 2 αυγά με σαλάτα και ελαιόλαδο ή 1 πίτα αλάδωτη με καλαμάκι κοτόπουλο και λαχανικά.

10. Κατανάλωσε αρκετό νερό καθημερινά για σωστή ενυδάτωση. Σίγουρα 1,5 λίτρο ημερησίως.

11. Για επιδόρπιο μπορείς να έχεις ένα μικρό γλυκό ή λίγη σοκολάτα 2- 3 φορές την εβδομάδα μετά από το μεσημεριανό σου γεύμα.

12. Αύξησε την φυσική σου δραστηριότητα πηγαίνοντας περίπατο ή για τρέξιμο στο πάρκο ή για ποδηλασία. Μήπως όμως να αρχίσετε να σκέφτεστε το γυμναστήριο πιο σοβαρά; Δεν είναι και τόσο βαρετό πλέον με τόσα ομαδικά προγράμματα!

 Συμβουλή: Δεν πρέπει να διστάζεις να κάνεις δίαιτα. Υπάρχει μία λάθος αντίληψη γύρω απ’ αυτό το θέμα. Δίαιτα = φαγητό! Δεν στερούμαστε, αλλά περιορίζουμε και τρώμε με μέτρο! Μόνο σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων μπορούμε να απαγορεύσουμε κάποια κακή συνήθεια όπως για παράδειγμα το τσιγάρο σε άτομα με υπέρταση. Όπως και να χει, αυτές οι οδηγίες θα σου φανούν χρήσιμες είτε πάρεις την απόφαση για δίαιτα είτε όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.