Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με νέες επιθέσεις στη Γαλλία απειλεί η Αλ Κάιντα στην Υεμένη

10 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Καλωσορίζει τη βία
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία, καλωσορίζοντας τις πράξεις των αδελφών Κουασί και του 32χρονου Κουλιμπαλί που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA), ο Χαράθ Αλ-Ναζάρι, καλωσόρισε την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αδελφοί Σαρίφ και Σαΐντ Κουασί στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo την Τετάρτη, αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

Ο επικεφαλής της οργάνωσης δεν ανέλαβε, ωστόσο, την ευθύνη για την επίθεση.

Στο ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Χαράθ Αλ-Ναζάρι απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία και την καλεί τη χώρα να αλλάξει την πολιτική της στη Μέση Ανατολή.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο των αδελφών Κουασί.

Ο Αλ-Ναζάρι είχε πει ότι η φονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έγινε εξ αιτίας των προσβολών που υπέστη ο προφήτης Μωάμεθ.

Ο ίδιος είπε στο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω του διαδικτυακού τόπου YouTube ότι οι επιτιθέμενοι ήταν μια ομάδα «από πιστούς στρατιώτες του Θεού» που δίδαξαν στους Γάλλους τα όρια της ελευθερίας του λόγου.

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, επιβεβαίωσε ότι ο μικρότερος αδελφός, Σερίφ Κουασί είχε πάει στην Υεμένη το 2011.

«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» δήλωσε ο 32χρονος Κουασί, μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV.

Ο Αλ Αουλάκι, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

δολ

This entry was posted on Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2015 at 18:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply