Εμπλοκές στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος ως προς την συμμετοχή εκπροσώπων της Κοινωνικής Συμφωνίας
ΣΥΡΙΖΑΣυνεδρίαζε  εκτάκτως ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και έλαβε τις τελικές αποφάσεις  για την σύνθεση των εκλογικών συνδυασμών του κόμματος

εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κ.Ε. έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση του 98% των ψηφοδελτίων και εντός της ημέρας αναμένεται η παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος ανά εκλογική περιφέρεια.

Κατά την διάρκεια των μαραθώνιων προπαρασκευαστικών συνεδριάσεων της επιτροπής ψηφοδελτίων παρουσιάστηκαν πολλές δυστοκίες και διαφωνίες για τους συνδυασμούς, ενώ σύμφωνα με κομματικές πηγές προέκυψαν και ζητήματα σε σχέση με την συμμετοχή στους συνδυασμούς εκπροσώπων από πολιτικές δυνάμεις, για τις οποίες σε γενικές γραμμές είχε υπάρξει συμφωνία στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου.

Πιο συγκεκριμένα, κομματικές πηγές μετέδιδαν πως είχε παρουσιαστεί εμπλοκή με την συμμετοχή εκπροσώπων της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη (η ίδια δεν διεκδικούσε θέση στα ψηφοδέλτια).

Πηγές προσκείμενες στην ηγεσία της Κουμουνδούρου ανέφεραν πάντως λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ότι η βασική προσδοκία ήταν πως λύσεις θα εξευρεθούν εν τέλει συναινετικά, χωρίς να χρειαστεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας των ψηφοφοριών.

Οι τελικές και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθούν πρόσωπα όπως ο Γ. Βαρουφάκης, η Θ. Τζάκρη, οι Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, στο Επικρατείας πιθανώς ο Κ. Τσουκαλάς, κ.ά.
Πάντως η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα παραμείνει σε εκκρεμότητα έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.