ΑΕΚ
Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ξεχώριζε στο πρόγραμμα της Πέμπτης για το Κύπελλο της Ελλάδος και τελικά η Ένωση πήρε μια εμφατική νίκη – πρόκριση με 3-0 κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου που έπεσε… θύμα και της νίκης του Πανθρακικού κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών (2-1) με τους Θρακιώτες να συνεχίζουν στους «16».

Λίγο νωρίτερα, η Ξάνθη επικράτησε με 3-1 της Ζακύνθου και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για τον ίδιο όμιλο, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη-πρόκριση άνευ αγώνα, καθώς η Νίκη Βόλου έχει αποσυρθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτή την ώρα, ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση αντιμετωπίζει τα Χανιά στην Κρήτη με τον Νίνη να κάνει την επανεμφάνισή του με τα πράσινα. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ανάλυση των αγώνων…

3ος όμιλος

Ξάνθη-Ζάκυνθος 3-1

Η Ξάνθη είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον ΟΦΗ από τον 3ο όμιλο, που θα δώσει το «παρών» στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ακριτικό συγκρότημα επικράτησε 3-1 της Ζακύνθου στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, και με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες (6β.) κατέκτησε την δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου.

Τα τέρματα της Ξάνθης σημείωσαν οι Γουάλας στο 29΄ με εκτέλεση φάουλ, Παπαστεργιανός στο 32΄ και Σολτάνι στο 60΄, ενώ για τη Ζάκυνθο, η οποία περιορίστηκε στην 3η θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, σκόραρε ο Ευθυμιάδης στο 45ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια, το πρώτο με τον Βάλτερ στο 51΄ και το δεύτερο με τον Καπετάνο στο 83΄.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Λισγάρας, Κομεσίδης, Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεργιανός, Βάλτερ, Λουσέρο (76΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον (65΄ Καπετάνος), Σολτάνι (85΄ Ορφανίδης).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Τσόπελας, Φωτιάς, Νόνης, Τσορμπατζίδης, Κριτσμάρεβιτς, Βαρέλα (64΄ Λέκκας), Οικονόμου (71΄ Πέττας), Μπλέτσας, Ευθυμιάδης, Παπαδημητρίου (64΄ Χατζησάββας).

5ος όμιλος

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0

Την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 3-0 επί του Ατρομήτου (3η αγωνιστική), ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Από το 2ο όμιλο την πρόκριση πήρε και ο Πανθρακικός μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή Ψαχνών με 2-1.

Στο ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΚ που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και είχε στην αρχική ενδεκάδα του και τον Κώστα Κατσουράνη που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός για τους Περιστεριώτες (είχε μπει αλλαγή στο ματς πρωταθλήματος με την Καλλονή). Πάντως σε όλο το 2ο ημίχρονο ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρσία.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Έπειτα από κάθετη πάσα του του Μάνταλου για τον Αραβίδη, ο Γκορμπούνοφ έδειξε ότι ελέγχει την μπάλα, η οποία όμως του ξέφυγε μέσα από τα χέρια και ο Αραβίδης από κοντά σκόραρε με αριστερό πλασέ. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι καλύτερη τα επόμενα λεπτά και δημιούργησε ευκαιρίες με τους Μπρέσεβιτς (13΄ δεν πρόλαβε από κοντά την μπάλα)), Μάνταλο (20΄ κεφαλιά άουτ) και Αραβίδη (21΄ σουτ άουτ), ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 30΄. Σκόρερ ο Λαμπρόπουλος με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Πίτου Γκαρσία για φάουλ στον Ανάκογλου και το έργο του Ατρόμητου έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Μάλιστα με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ απείλησε και με 3ο τέρμα, αλλά το δυνατό σουτ του Μάνταλου βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ. το οποίο τελικά πέτυχαν στο 58΄. Ο Τζανετόπουλος έκλεψε την μπάλα, έπαιξε το ένα δύο με τον Μάνταλο και πλάσαρε με επιτυχία τον Γκορμπούνοφ για να κάνει το 3-0.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: Πλατέλλας, Ρόβας / Κατσουράνης, Αγκουαζί, Ναπολεόνι

Κόκκινες κάρτες: Γκαρσία (45΄)

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66΄ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74΄ Γιόχανσον).

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (80΄ Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες, Τάτος (46΄ Δημούτσος), Μπρίτο (63΄ Γεωργίου), Ναπολεόνι.

Πανθρακικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-1

Ο Πανθρακικός επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή Ψαχνών στην Κομοτήνη σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας και σε συνδυασμό με την νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου, στον άλλο αγώνα του ομίλου, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το σκορ για την ομάδα της Θράκης άνοιξε ο Χασομέρης στο 42΄ ενώ στο 60΄ ο Αράμπα έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μείωσουν σε 2-1 με τον Τσιμόντζι στο 67΄.

Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)

Πανθρακικός (Ε. Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Εμπόου, Ποτουρίδης, Μεχία, Ζδράβος – Ρίζος, Τσουμάνης, Χασομέρης (65΄ Λαδάκης), Ντιγκινί, Λίτσκας, Ιγκόρ (46΄ Αράμπα).

Ηρακλής Ψαχνών (Γ. Φοιρός): Μανιάτης, Κοτίτσας (46΄ Μπακομήτρος), Πατσατζόγλου, Ραπτάκης, Σικαλιάς (32΄ Παληγέωργος), Β. Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Κοσούτιτς, Νάκας, Ενρίκο, Γουόρντεν (69΄Μαναρίτσας.

8ος όμιλος

Χανιά – Παναθηναϊκός 2-2

Αήττητος (δύο νίκες, μία ισοπαλία) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 8ο όμιλο της φάσης των «32» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός. Αυτή την φορά οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, με τα Χανιά στην Κρήτη και με 7 βαθμούς πήραν την πρώτη θέση του γκρουπ, ενώ οι γηπεδούχοι με το βαθμό που απέσπασαν θα βρεθούν αύριο το μεσημέρι στην κληρωτίδα των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης (γύρος των «16»).

Η αμιγώς ελληνική ενδεκάδα που παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου απέδωσε καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι «πράσινοι» χαλάρωσαν… υπερβολικά, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν μετά το 60΄ στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασαν στην ισοφάριση.

Η… επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στο «τριφύλλι» συνδυάστηκε με το πολύ όμορφο γκολ του έμπειρου μέσου στο 17΄ με πλασέ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 29΄ από ασίστ του Νίνη, ο Κλωναρίδης κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή και με σουτ «έγραψε» το 0-2.

Κι ενώ όλα έδειχαν ότι οι «πράσινοι» θα έφταναν άνετα στη νίκη, στο 75΄ με το βολέ του Κρητικού οι Χανιώτες μείωσαν σε 1-2. Στο 78΄ η ομάδα του Στεφανίδη είχε δοκάρι με το απευθείας φάουλ του Γκότοβου και στο 84΄ η ανωτερότητα τους επιβραβεύτηκε με το γκολ της ισοφάρισης από τον Πάγκαλο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή (2-2).

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Γκοτοβός, Καραλής, Γκούμας, Οικονομόπουλος – Λαγός, Ντίνας, Δώνης

ΧΑΝΙΑ (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56΄ Καραγιάννης), Καραλής (66΄ Μαρτσάκης), Γκούμας (73΄ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77΄ Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (71΄ Μπαϊράμι), Λαγός (71΄ Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Ντίνας, Νίνης.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά έμεινε εκτός των “16” του κυπέλλου, καθώς την ίδια ώρα τα Χανιά πήραν ισοπαλία 2-2 από τον Παναθηναϊκό. Ετσι, η κρητική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο και ακολούθησε τους “πράσινους” στην επόμενη φάση.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο το ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς συνοδεύθηκε με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αλλά όχι και από πρόκριση. Στο 16΄ ο Μπιτάνγκ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 34΄ ο Διαμαντόπουλος έγραψε το 2-0 από κοντά, μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Θέου. Στο β΄ ημίχρονο ο Μάκης Χάβος έριξε στο ματς τους Ετζενγκέλε, Κάπελ, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κολίτσι, που με εξαιρετικές τοποθετήσεις έως το 70΄ κράτησε το “μηδέν”. Στο τελευταίο 20λεπτο δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση, καθώς οι Βολιώτες κατάφεραν εύκολα να διατηρήσουν τα κεκτημένα, τα οποία όμως δεν αρκούσαν για να τους δώσουν την πρόκριση.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούστας (46΄ Κάπελ), Μαλεζάς, Ρουμπουλάκου, Γοδόι (46΄ Ετζενγκέλε), Κωνσταντινόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Μύγας, Μήλιος, Βασιλείου (62΄ Αλβες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κολίτσι, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Κορνελάτος (46΄ Μαρτίνες), Μπιτάνγκ (87΄ Καρράς), Νικολιάς, Θέος (64΄ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.

Στις αναμετρήσεις για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Φωστήρας-Ολυμπιακός 0-2
Πανιώνιος-Παναχαϊκή 4-0

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Ολυμπιακός 3 2-1-0 4-1 7 – προκρ.
2. Πανιώνιος 3 1-2-0 5-1 5 – προκρ.
——————————————-
3. Παναχαϊκή 3 1-0-2 2-5 3
4. Φωστήρας 3 0-1-2 0-4 1

2ος όμιλος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Καλαμαριάς 2-1

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. ΠΑΣ Γιάννινα 3 2-1-0 4-2 7 – προκρ.
2. Κέρκυρα 3 1-1-1 3-1 4 – προκρ.
——————————————-
. Απόλλων Καλαμαριάς 3 1-0-2 2-5 3
4. ΠΑΟΚ 3 0-2-1 1-2 2

3ος όμιλος

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου
Νίκη Βόλου-ΟΦΗ 0-3 (α.α.)
Ξάνθη-Ζάκυνθος 3-1

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. ΟΦΗ 3 2-1-0 5-1 7
2. Ξάνθη 3 2-0-1 4-2 6
3. Ζάκυνθος 3 1-1-1 5-4 4
4. Νίκη Βόλου 3 0-0-3 0-7 0

4ος όμιλος


Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

Εθνικός Γαζώρου-Λεβαδειακός 0-2
Πλατανιάς-Ηρακλής 0-0

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Λεβαδειακός 3 2-1-0 5-1 7 – προκρ.
2. Ηρακλής 3 1-2-0 3-2 5 – προκρ.
——————————————–
3. Πλατανιάς 3 1-1-1 3-3 4
4. Εθνικός Γαζώρου 3 0-0-3 2-7 0

5ος όμιλος

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου
ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0
Πανθρακικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-1

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. ΑΕΚ 3 1-1-0 6-0 7 – προκρ.
2. Πανθρακικός 3 1-2-0 3-2 5 – προκρ.
————————————–
3. Ατρόμητος 3 1-1-1 2-4 4
4. Ηρακλής Ψαχνών 3 0-0-3 1-6 0

6ος όμιλος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Ερμιονίδα-Εργοτέλης 2-0
Βέροια-Απόλλων Σμύρνης 1-1

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Βέροια 3 2-1-0 7-2 7 – προκρ.
2. Απόλλων Σμύρνης 3 1-2-0 4-3 5 – προκρ.
—————————————————
3. ΑΕ Ερμιονίδας 3 1-0-2 3-5 3
4. Εργοτέλης 3 0-1-2 2-6 1

7ος όμιλος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

Τύρναβος-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Καλλονή-Αιγινιακός 5-0

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Αστέρας Τρίπολης 3 2-1-0 7-3 7 – προκρ.
2. Τύρναβος 3 1-2-0 4-3 5 – προκρ.
————————————————-
3. Καλλονή 3 1-1-1 7-3 4
4. Αιγινιακός 3 0-0-3 2-11 0

8ος όμιλος

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου

Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Παναθηναϊκός 3 2-1-0 6-3 7 – προκρ.
2. Χανιά 3 1-2-0 3-2 5 – προκρ.
——————————————-
3. Ολυμπιακός Βόλου 3 1-1-1 2-1 4
4. Παναιτωλικός 3 0-0-3 1-6 0

* Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16» του θεσμού.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.