Βενιζέλος: Ανήθικη και αντιαισθητική η μετεγγραφή Γκερέκου στη Ν.Δ.

OIKONOMOYΣτη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας και με πρόσωπα εκτός κόμματος προχωρά λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς.

Έτσι, μετά την «μετεγγραφή» της Αντζελας Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το vima.gr θα έχει στα ψηφοδέλτια της και τον Βασίλη Οικονόμου.

Vima.gr: Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο επί σειρά ετών βουλευτής Αττικής, αρχικά με το ΠαΣοΚ και στην τελευταία Βουλή με τη ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ ώστε να δώσει την εκλογική μάχη συντασσόμενος με τον κ. Σαμαρά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, ο κ. Οικονόμου, να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, αλλά να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.

Βενιζέλος: Ανήθικη και αντιαισθητική η μετεγγραφή Γκερέκου στη Ν.Δ.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΣΑΜΑΡΑΣΣε εμπόλεμη φάση μπαίνει το ΠαΣοΚ με τη ΝΔ, με έναν προσωπικό τόνο κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαλεί, με αφορμή την μετεγγραφή της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ για μια πράξη «ανήθικη και αντιαισθητική». Η κίνηση αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, και η σύγκρουση αναμένεται να γενικευθεί.

Ο κ. Βενιζέλος είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και την Πέμπτη το πρωί του έστειλε επιστολή για το θέμα Γκερέκου.

«Αγαπητέ Αντώνη, δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα. Ευάγγελος Βενιζέλος». Η επιστολή είναι ολιγόλογη και σκληρή.

Είχε προηγηθεί δήλωση της κυρίας Γκερέκου με την οποία διευκρινίζει ότι αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Σαμαρά «για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ όμως δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει το θέμα. Στη συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του STAR, είπε ότι η ένταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό οδηγεί σε «απρεπείς και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές άστεγα στελέχη που δεν έχουν πρόβλημα να αλλάζουν στέγη . Είναι φαινόμενα παρακμής». Οταν υπάρχει συνάφεια στους χώρους μπορείς να συγχωρέσεις, πρόσθεσε, αλλά όχι αν ο λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ονομαστικά στην κυρία Γκερέκου, θύμισε ότι ήταν βουλευτής του ΠαΣοΚ, ότι διεγράφη όταν διαφώνησε και καταψήφισε εκτελεστικούς νόμους του μνημονίου, επανήλθε, τη στηριξε το κόμμα ως υποψήφια Περιφερειάρχη, την πρότεινε ο ίδιος στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού, στις 5 Ιανουαρίου δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΠαΣοΚ και δύο ημέρες μετά συμφώνησε με τη ΝΔ. «Εχω λυπηθεί γιατί η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς με τον οποίο είχαμε μια συνεννόηση προχώρησε σε μια πράξη πολιτικά ανήθικη και αντιαισθητική. Κρίμα».

«Αλλο οι πολιτικές ανακολουθίες και άλλο σε προσωπικό επίπεδο τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Να αποδεχθεί ο κ. Σαμαράς ένα μέλος της κυβέρνησης που έχει υποδειχθεί από το ΠαΣοΚ για να σωθεί κοινοβουλευτικά το θεωρώ ακραίο», δήλωσε.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.