Οι χρηματοδότες του τον εκπαραθυρώνουν από την εταιρεία του λόγω “σωρείας λαθών στη διαχείρισή της”

ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΤΟΥΡΚΟΣΟ Τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ Χαμντί Ουλούκαγια είδε το αμερικάνικο όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, όταν το 2005 ξεκίνησε να παρασκευάζει… ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, ονομάζοντάς το Chobani, ή επί το… ελληνικότερον “τσοπάνη”.

Στην αρχή όλα φαίνονταν ρόδινα: Ο “Τσοπάνης” έγινε σύντομα σημείο αναφοράς για το γιαούρτι στις ΗΠΑ, ενώ τα κέρδη της εταιρείας του εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη.

Κάθε όμορφη ιστορία όμως τελειώνει κάποια στιγμή και ο “τσοπάνης” Ουλούκαγια δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση: Μια σειρά επιχειρηματικών αστοχιών, μεταξύ των οποίων και η ανέγερση εργοστασίου στο Άινταχο των ΗΠΑ δε βοήθησαν την εταιρεία και αντιθέτως την έβαλαν σε περιπέτειες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε αμερικανικά ΜΜΕ, οι χρηματοδότες της εταιρείας, οι οποίοι έκαναν “ένεση” ρευστότητας ύψους 750 εκ. δολαρίων το 2014 απαιτούν πλέον την κεφαλή του Τούρκου επιχειρηματία… επί πίνακι και η απομάκρυνσή του από την ηγεσία της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

Για να “χρυσώσουν” το χάπι της αποπομπής του πάντως, πηγές προσκείμενες στα επενδυτικά κεφάλια που ελέγχουν τις τύχες της εταιρείας σημειώνουν ότι ο Ουλούκαγια θα παραμείνει ως “επίτιμος” πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

ελεύθερος τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.