ΜΑΡΙΝΑΚΗΣΕπιτυχημένος επιχειρηματίας δεν είναι αυτός που πετυχαίνει διαρκώς αύξηση κερδών, αλλά εκείνος που κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζει να παίρνει ρίσκα και να κινείται αντίθετα από το ρεύμα, ξεπερνώντας

κάθε φορά τον εαυτό του.

Ακόμη και αν το 2014 ήταν μια χρονιά επιχειρηματικά  «μουδιασμένη», η μάχη που έδωσαν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, ή ακόμη και για επέκταση των δραστηριοτήτων τους, ήταν αξιοσημείωτη και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο «τιμόνι» αυτών των εταιρειών κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια, που αν μη τι άλλο πρέπει να αναγνωριστεί. Μπορεί λοιπόν να ακούσαμε αρκετές φορές μέσα στη χρονιά πως σε μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση δεν έχουν νόημα οι βραβεύσεις εταιρειών, εντούτοις η ηθική ικανοποίηση που λαμβάνουν οι άνθρωποι που διοικούν σημαντικά brands τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν με την ίδια ζέση το έργο τους.

Ας θυμηθούμε τις προσωπικότητες ξεχώρισαν μέσα στο 2014 από τον κόσμο του επιχειρείν και βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma και σημερινός Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης τιμήθηκε φέτος με το βραβείου του  «Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία» από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο των Βραβείων ΕΒΕΑ 2014.

Πρόκειται για μια σημαντική προσωπική βράβευση που έλαβε για την επιχειρηματική του πορεία, που είναι συνυφασμένη με τη δημιουργία της GENESIS Pharma το 1997 από τον ίδιο και τους Αλέξανδρο και Άρη Ιακωβίδη.

Το 2006 είχε τιμηθεί με το βραβείο του «Δυναμικά Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία» από την Ernst &Young, ενώ το 2013 αναδείχθηκε «Ευρωπαίος Ηγέτης Ποιότητας» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας, σε συνέχεια της βράβευσής του ως Έλληνας Quality Leader of the Year από την ΕΕΔΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

 Τον Μάιο του 2014 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος έλαβε τον τίτλο του «Manager of the Year 2013» που του απένειμε η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς που έχουν καθιερωθεί στη χώρα μας από το 2002 που έχει ως στόχο την ανάδειξη εκείνων των μάνατζερ των οποίων το όραμα και οι εξαιρετικές επιδόσεις οδηγούν στη δημιουργία ισχυρών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπό την ηγεσία του κ. Αντωνόπουλου, η Intralot έχει επιτύχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων σε 57 κράτη και στις πέντε ηπείρους, με περισσότερους από 5.700 εργαζόμενους και με κύκλο εργασιών που ξεπερνά το €1,5δισ. (το 95% εκτός Ελλάδος). Μέσα σε 22 χρόνια έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της καινοτομίας και της τεχνολογίας αιχμής, προσφέροντας σε Λοταρίες σε όλο τον κόσμο πρωτοποριακές λύσεις τυχερών παιχνιδιών.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μια πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ – ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ, Στέλιος Βυτόγιαννης αυτή τη φορά από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και τα Βραβεία Κούρος. Η εξωστρεφής ελληνική επιχείρηση, που θεωρείται leader του κλάδου στην εγχώρια αγορά, τιμήθηκε με το βραβείο « Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο».

Ο κ.  Βυτόγιαννης είναι από τους νεότερους ανερχόμενους επιχειρηματίες αφού πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 28 ετών ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, της έδωσε εξωστρεφή προσανατολισμό και αύξησε τα οικονομικά της μεγέθη. Μπήκε στις πιο απαιτητικές αγορές του εξωτερικού, κερδίζοντας μάχες με πολυεθνικούς κολοσσούς και σήμερα η επιχείρησή του παράγει δύο δισεκατομμύρια καπάκια μπίρας τον χρόνο εξάγοντας το 95% της παραγωγής της σε 45 χώρες.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Το βραβείο της Lloyd’s List «Ελληνικός Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» πήγε στον Ευάγγελο Μαρινάκη. Ο εφοπλιστής βρέθηκε αρκετές φορές στα οικονομικά πρωτοσέλιδα το 2014, με ειδήσεις που αφορούν τις δραστηριότητές του, μεταξύ αυτών: η ενδυνάμωση της εισηγμένης στον Nasdaq Capital Product Partners με την απόκτηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων προϊόντων, το ξεκίνημα ενός συνδυασμένου έργου να διερευνήσει την χρήση του LNG ως καυσίμου για τα μεγάλα πλοία εμπορευματοκιβωτίων και η εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου του δήμου του Πειραιά

Περισσόερα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.