«Το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί bank run» αναφέρει η Die Welt

LEFTA - ΧΡΗΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ -ΤΡΑΠΕΖΕΣΛίγο πριν τις πρόωρες εκλογές οι αυξανόμενες ανησυχίες πολλών Ελλήνων από τη νέα κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και του δημόσιου χρέους το Δεκέμβριο οδήγησαν πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αναφέρει η Die Welt με άρθρο στην πρωτοχρονιάτικη online έκδοση της.

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρει η Die Welt.

Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του Κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Η αστική τάξη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), στο πλαίσιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει, ωστόσο, καλύψει τη διαφορά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί από κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες το Νοέμβριο σε τρεις.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.