Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καλαμάτα: Πενήντα ηλικιωμένοι στα Επείγοντα γιατί… έπεσαν από την ελιά!

1 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Με κακώσεις σε χέρια και πόδια νοσηλεύτηκαν την περίοδο της συγκομιδής της ελιάς πολλοί ηλικιωμένοι

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΚατά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής φτάνουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας πολλοί ηλικιωμένοι, από 60 χρονών και πάνω, στους οποίους συμβαίνουν ατυχήματα κατά το μάζεμα των ελιών.

Σύμφωνα με τον Κώστα Αποστολόπουλο, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος του έτους -που είναι και ο πιο αντιπροσωπευτικός μήνας του λιομαζώματος – στα Επείγοντα προσήλθαν για τις πρώτες βοήθειες 50 άνθρωποι που έπεσαν και χτύπησαν μαζεύοντας ελιές, ενώ 14 χρειάστηκε να μείνουν για νοσηλεία.

Πιο αναλυτικά, όσοι πήγαν και έφυγαν αφού εξετάστηκαν και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες ήταν: 20 με κακώσεις στα πόδια, 10 με κακώσεις στα χέρια και ιδιαίτερα στον καρπό, 15 με κακώσεις στην σπονδυλική στήλη και 5 με κακώσεις στον αυχένα.

Από τους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο από πτώσεις ή τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής, ήταν 2 για κάκωση αυχένα, 6 με κακώσεις στην σπονδυλική στήλη, 2 με σπασμένα πλευρά, 2 με σπασίματα σε σπονδύλους, 1 τραυματισμένος και στα δύο χέρα από αλυσοπρίονο και 1 με κάταγμα αυχένα.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει επίσης πως κάθε χρόνο στο μάζεμα των ελιών στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας καταφτάνουν άνθρωποι μέχρι και 75 – 80 χρονών γιατί έχουν πέσει από την ελιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου, 2015 at 13:13 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply