Θρίλερ με τη διασταύρωση των στοιχείων

ΦΩΤΙΑ - ΠΛΟΙΟΣε μείζον θέμα εξελίσσεται η διασταύρωση της λίστας των επιβατών στο τραγικό πλοίο Norman Atlantic. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλεγαν ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δεν δίνουν στην Ελλάδα ούτε τη λίστα με τους έλληνες που έχουν διασωθεί».

Αυτό σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου θα βοηθούσε να γίνει η διασταύρωση των επιβατών (με βάση τη λίστα που έχει δώσει η ΑΝΕΚ) που έχουν διασωθεί με όσους είχαν επιβιβαστεί και να υπάρχει μια εικόνα για τους αγνοούμενους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη λίστα από τον υπουργό Μεταφορών και τον αρχηγό της ακτοφυλακής της Ιταλίας αλλά μέχρι τώρα δεν έχει λάβει απάντηση. Σημαντικό στοιχείο, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός επιβατών, μετά την αερομεταφορά τους, έχει επιβιβαστεί στο ελικοπτεροφόρο πλοίο Σαν Τζιόρτζιο που μετέβη από την Κυριακή στην περιοχή.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός ανέρχεται στα 200 άτομα. Όμως επειδή το πλοίο είναι του πολεμικού ναυτικού και ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο κανείς από τους διασωθέντες δεν έχει επικοινωνήσει με συγγενείς τους και οι αξιωματικοί του Σαν Τζιόρτζιο δεν δίνουν στην Ελλάδα τη λίστα με τα ονόματα. Έτσι η ελληνική πλευρά δεν γνωρίζει τίποτε για την ταυτότητά τους και επακόλουθα εάν μεταξύ τους είναι και έλληνες. Όπως επίσης δεν γνωρίζει την ταυτότητα των δέκα νεκρών.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας η ΑΝΕΚ, 3 άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στην λίστα επιβατών του Norman Atlantic, τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου.

Επιπρόσθετα, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων κατά τον απόπλου του πλοίου ανερχόταν σε 475 άτομα.

Επίσης οι ίδιες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίες επιβεβαίωσαν την καταγγελία ότι ο Α’ μηχανικός του Norman Atlantic εγκατέλειψε πρώτος το πλοίο ενώ σε αυτό είχε ήδη εκδηλωθεί μπλακ άουτ, ο δε κυβερνήτης αρνείται να μιλήσει με τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι ζευγάρι ελλήνων το οποίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Λέτσε, δεν επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές και συνέχισε το ταξίδι του για την Ευρώπη.

Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί, στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να δοθούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

VARVITSIOTIS - TWEET
Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης ενημέρωσης για την φωτιά στο Norman Atlantic και για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε είναι η καταγραφή των ειδοποιήσεων:

5.40 (ξημερώματα Κυριακής): επιβάτης επικοινωνεί με τον αριθμό 112 (είναι ειδική γραμμή) και ενημερώνει για πρόβλημα στο πλοίο

5.42: Το Ολυμπία ράδιο προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πλοίο.

5.49: Οι Ελλάδα επικοινωνεί με το κέντρο επιχειρήσεων της Ρώμης που τους λένε ότι έχουν ενημερωθεί.

Η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι άρχισε μεταξύ 4.00 και 4.30.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.