Κλείνει η “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

dhmoskopishΠροβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μείωση της διαφοράς από την ΝΔ στο 3% δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MARC για τον ALPHA, σε σχέση με το 3,5% που ήταν η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας στις 23 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1% έναντι 25,1% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 6,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 6,3%, το «άκυρο, «λευκό» και η αποχή συγκεντρώνουν 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,6%.

Το 31,1% δηλώνει ότι από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,7% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 53,5% δηλώνει ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 33,4% «ελπίδα για κάτι καλύτερο». Επίσης, το 67,6% δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική. Θετικά στο ερώτημα αυτό απαντά το 27,6%.

Στο ερώτημα «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε σήμερα περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας;», το 29,7% απαντά «του Αντώνη Σαμαρά» και το 25% απαντά «του Αλέξη Τσίπρα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.017 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής από όλη την Ελλάδα.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.