Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει την “περίπτωση Παπανικολάου”. Γιατί έπαιζε στην αρχή και για ποιους λόγους έχει παραγκωνιστεί τελευταία από τους Rockets.

papanikolaouΓια τον Κώστα Παπανικολάου από την πρώτη στιγμή το άλμα στο ΝΒΑ, έκρυβε αρκετές παγίδες. Πρώτη και κυριότερη το γεγονός πως οι Rockets του έδωσαν ένα εκπληκτικό συμβόλαιο μεν, αλλά με επιλογή μετά τον έναν χρόνο να τον αφήσουν ελεύθερο.

Από την αρχή ήταν σαφές πως ευρισκόμενοι στην περίοδο όπου αναζητούσαν τα τελευταία κομμάτια του παζλ για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του τίτλου, θα προχωρούσαν σε πολλές κινήσεις οι οποίες θα τους επέτρεπαν να έχουν ευελιξία στο salary cap.

Σε αυτό το πλαίσιο πήραν τον Έλληνα παίκτη. Έναν καλό Ευρωπαίο παίκτη, με προοπτική να βελτιωθεί αλλά με έναν…χρόνο για να αποδείξει αν είναι για το ΝΒΑ. Ο Παπανικολάου από την αρχή γνώριζε πως δεν θα είχε άπλετο χρόνο και βοηθήθηκε πολύ από τραυματισμούς όπως του  Terrence Jones. Πολύ πιο έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά από οποιονδήποτε Αμερικανό ρούκι, κατάφερε να κάνει καλά παιχνίδια.

 

Δεν είχε  θέση συγκεκριμένη διότι ο Mchale τον χρησιμοποιούσε πολύ σε σχήματα ως χαμηλό τεσσάρι.

 

Ο Παπανικολάου όμως στο ΝΒΑ αρχικά θα πήγαινε να παίξει ακόμα και δυάρι. Ο Corey Brewer που αποκτήθηκε είναι σαφώς καλύτερος ως σούτιγκ γκαρντ και αυτό ήταν το πρώτο κτύπημα. Ο Trevor Ariza ανέβασε στροφές και μόλις ήρθε ο Josh Smith, τελείωσε η περίοδος χάριτος.

 

Ο Παπ, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά, να βελτιωθεί πολύ για να προλάβει να πείσει το Houston πως αξίζει να τον κρατήσει για μία ακόμα χρονιά, κάτι που δεν μοιάζει εύκολο, διότι η συγκεκριμένη ομάδα κάνει πάντα εξαιρετικές συμφωνίες και ανταλλαγές. Υπάρχουν όμως άλλοι 29 προορισμοί.

 

Τώρα ο Έλληνας παίκτης βρίσκεται στο ίδιο σημείο όλων των Ελλήνων παικτών πλην ίσως του Αντετοκούνμπο. Τώρα πρέπει να πείσει πως ανήκει στο ΝΒΑ και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να συνεχίσει εκεί. Αν όχι στο Houston, οπουδήποτε αλλού. Το πρόβλημα με τους Rockets, αφορά στο μεγάλο, για τα λεπτά συμμετοχής του, συμβόλαιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως πρέπει να κερδίσουν άμεσα και τα λεπτά θα δίνονται με το σταγονόμετρο ενώ δεν θα είναι απίθανο να αναζητηθεί και καλύτερος οργανωτής.

 

Ακόμα κι έτσι, είναι στο χέρι του να βάλει τα σουτ, να παίξει άμυνα(που είναι και το πιο δύσκολο), να πασάρει και να επιβεβαιώσει με παράλληλη βελτίωση στις αδυναμίες του(τρίπλα, σταθερότητα στο σουτ) πως είναι αυτό που λένε NBA material.

 

Σε περίπτωση που τα παρατήσει, όπως όλοι οι προκάτοχοί του πλην του Αντετοκούνμπο τότε θα βρει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο στην Ευρώπη, αλλά οι Αμερικανοί θα επιβεβαιώσουν πως ο μικρός του Milwaukee αποτελεί απλά την εξαίρεση στον… ελληνικό κανόνα.

sport24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.